Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Εννέα χρόνια μετά, η δολοφονία Γρηγορόπουλου δεν έχει ξεχαστεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εννέα χρόνια μετά, η δολοφονία Γρηγορόπουλου δεν έχει ξεχαστεί

Πέρασαν εννέα χρόνια από το βράδυ Σαββάτου που, ενώ βρισκόταν με την παρέα του στα Εξάρχεια, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Εννέα χρόνια από την ημέρα που οι αυταπάτες ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία αφορούν κάποιον άλλον, κάποιον που ίσως να φταίει και λίγο -όπως αρέσκονταν οι τηλεοπτικοί ιεροεξεταστές του καιρού εκείνου να υπονοούν- κατέρρευσαν υπό το βάρος της αλήθειας που αντίκρισαν τότε όλοι, μιας αλήθειας τόσο ωμής όσο και ο θάνατος του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Εννέα χρόνια μετά, η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν έχει ξεχαστεί. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες πορείες και συγκεντρώσεις μνήμης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα τα ραντεβού είναι δύο, ένα για τις 12 το μεσημέρι και ένα στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα για πορεία μνήμης  είναι στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα. Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένες και οι πορείες σε Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Αγρίνιο, Ρέθυμνο, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης και Καρδίτσα.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι να συμμετάσχουν στις πορείες

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου "αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα, αλλά και γενικότερα απέναντι στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η αφετηρία για την πραγματοποίηση μιας σειράς σοβαρότατων κινητοποιήσεων, στις οποίες είχαν κεντρική θέση οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι νέοι και οι νέες που έβλεπαν τις ελευθερίες τους να περιορίζονται μέσα σε έναν κλοιό ακραίας λιτότητας και σκληρής καταστολής" υπενθυμίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή της ανακοίνωση καλώντας παράλληλα "τους νέους και τις νέες να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο σε όλη την Ελλάδα και διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL