Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Θετική Φωνή - AIDS Healthcare foundation: "Ένα δάχτυλο αρκεί" για να εξεταστείς για HIV και ηπατίτιδες B και C
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θετική Φωνή - AIDS Healthcare foundation: "Ένα δάχτυλο αρκεί" για να εξεταστείς για HIV και ηπατίτιδες B και C

«Αν θέλεις να γίνεις ο ήρωάς του, δεν χρειάζονται να έχεις επιβλητικά μούσκουλα και γυριστό τσουλουφάκι. Αν θέλεις να γίνεις ο ήρωάς του, ένα δάχτυλο αρκεί». Με αυτό το μήνυμα ξεκινούν η Θετική Φωνή και το AIDS Healthcare Foundation τη φετινή καμπάνια για τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint, ενθαρρύνοντας κάθε άτομο να γίνει ένας «σούπερ ήρωας» που φροντίζει τη σεξουαλική του υγεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει η Θετική Φωνή, στην Ελλάδα υπολογίζεται πως περίπου το 23% των ανθρώπων που ζουν με HIV και το 80% αυτών που ζουν με ηπατίτιδα C δεν γνωρίζουν ότι έχουν εκτεθεί στους ιούς.

Όμως μόνο όταν γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας μας μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις. Είτε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχουμε εκτεθεί σε κάποιον ιό είτε, σε διαφορετική περίπτωση, να απευθυνθούμε στο σύστημα υγείας και να λάβουμε την κατάλληλη θεραπεία. Αυτό το μήνυμα πρεσβεύουν οι «σούπερ ήρωες» της καμπάνιας των Checkpoint.

Τεστ ενός λεπτού

«Ένα δάχτυλο αρκεί, γιατί οι ωφελούμενοι των Checkpoint εξετάζονται για HIV και ηπατίτιδες Β και C γρήγορα, εμπιστευτικά και δωρεάν με μία μόνο σταγόνα αίμα από το δάχτυλό τους» εξηγεί ο Γιάννος Λιβανός, διευθυντής της Θετικής Φωνής. «Οι ωφελούμενοι κάνουν την εξέταση σε ένα μόλις λεπτό και συζητούν με το εξειδικευμένο προσωπικό, σε ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει κάθε άτομο, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και τις πρακτικές που ακολουθεί στο σεξ» συμπληρώνει η Μαριάννα Φωτιάδου, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο AHF.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL