Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Παραπληροφόρησης συνέχεια από την ΠΟΕΔΗΝ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Παραπληροφόρησης συνέχεια από την ΠΟΕΔΗΝ

«Έλλειψη βασικών γνώσεων αριθμητικής» ή «σκόπιμη και συστηματική παραπληροφόρηση» καταλογίζει στην ΠΟΕΔΗΝ ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου Στέφανος Καρακόλιας.

Συγκεκριμένα εξηγεί ότι, παρά τις αιτιάσεις της ΠΟΕΔΗΝ, όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειψη ορθοπεδικών, αλλά αντίθετα το ομώνυμο τμήμα απασχολεί περισσότερους ιατρούς από ποτέ. «Ο πρόσφατα διορισμένος μόνιμος ορθοπεδικός όντως αναμένεται να αποχωρήσει», αλλά «σύμφωνα με τη νομοθεσία θα αναπληρωθεί άμεσα από τον επόμενο στη λίστα επιτυχόντων, που είναι συνολικά 16» σημειώνει. Προσθέτει δε ότι στην περιοχή ευθύνης του νοσοκομείου απασχολούνται τέσσερις οδοντίατροι του Δημοσίου και ουδέποτε υπεβλήθη παράπονο ότι δεν επαρκούν. Όπως εξηγεί περαιτέρω, ουρολόγος έρχεται από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κάθε Πέμπτη για να δεχθεί εξωτερικούς ασθενείς. Αναφορικά, τέλος, με την έλλειψη οφθαλμιάτρου η διοίκηση σημειώνει ότι αναμένεται ο διορισμός ενός επικουρικού γιατρού, ο οποίος θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο για τρία έτη.

Ανοιχτή η ΜΑΦ

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της ΠΟΕΔΗΝ ότι μπήκε λουκέτο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο κ. Καρακόλιας επισημαίνει ότι «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν μπορεί να έκλεισε, όπως ψευδώς ισχυρίζονται, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν προβλέπεται ούτε προβλεπόταν ποτέ στον οργανισμό του νοσοκομείου» και ξεκαθαρίζει ότι «η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δεν πρόκειται να κλείσει».

Ενισχύεται το ιατρικό προσωπικό

Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, ο διοικητής σημειώνει ότι «όχι μόνο δεν αποψιλώνεται, αλλά συνεχώς ενισχύεται». Ενδεικτικά «τον Ιούλιο του 2017 υπηρετούσαν συνολικά 34 ειδικοί ιατροί έναντι 33 που υπηρετούσαν τον ίδιο μήνα του 2014. Η κατάσταση αναβαθμίζεται περαιτέρω, αν ληφθεί υπόψη η σημερινή πρόσληψη του επικουρικού οφθαλμιάτρου και 3 μόνιμων ιατρών».

Τέλος, διευκρινίζει ότι η αναφορά για μετακινήσεις ασθενών στην Τουρκία αφορά έναν νεφροπαθή προ διετίας, προσθέτοντας ότι σήμερα όλοι οι νεφροπαθείς εξυπηρετούνται χωρίς πρόβλημα στο νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL