Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Φιλίππου: Υπήρχε προετοιμασία από την Άνοιξη, ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε έγκαιρα (Video)

Στην ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, την προετοιμασία που είχε γίνει και τις δυσκολίες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική που ξέσπασε στην καρδιά του πευκόδασους με διαρκείς αναζωπυρώσεις αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου το πρωί στο ΣΚΑΙ.

«Με δεδομένο τον εξοπλισμό που διαθέτουμε από το Μάρτη και τον Απρίλιο κάναμε συνεδριάσεις των συντονιστικών οργάνων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, σε πάρα πολλούς δήμους με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την πυροσβεστική, την αστυνομία» είπε απαντώντας σε ερώτηση για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού περιγράφοντας μια βελτιωμένη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν.

Υποστήριξε ότι «υπήρχε προετοιμασία. Όταν είχαμε πάνω από 150 επεισόδια πυρκαγιάς μόνο στην Αττική τα οποία αντιμετωπίστηκαν, κάποια οργάνωση υπήρχε. Κάποιοι είχαν προβλέψει, ήταν προετοιμασμένοι και κάποιοι –η Πυροσβεστική- επενέβαιναν έγκαιρα».

Πλέον όλοι οι Δήμοι έχουν οργανωθεί διαθέτοντας δύο, τρία βυτιοφόρα οχήματα με τα οποία συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης. «Εμείς ως Περιφέρεια στείλαμε 28 αυτοκίνητα από την αρχή και με άλλα που έστειλε η ΕΥΔΑΠ, συνολικά φτάσαμε τα 36».

Την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στον τομέα της πυροπροστασίας επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Κόκκινο. «Αν μιλήσουμε για τις πυρκαγιές, στον τομέα της πυροπροστασίας, πολύ έγκαιρα φέτος είχαν γίνει συσκέψεις, έχουν δοθεί κονδύλια. Στο υπουργείο Εσωτερικών που γνωρίζω έχουν δοθεί περίπου 17 εκατ. ευρώ στους 319 από τους 325 δήμους, αποκλειστικά για πυροπροστασία», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι «η αξιοποίησή τους είναι πρώτα από όλα ευθύνη της Αυτοδιοίκησης».

Τέλος ο κ. Φιλίππου κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης και του ΣΚΑΙ: «Ο μηχανισμός πρέπει να λειτουργεί απερίσπαστος εκείνη τη στιγμή». «Κανείς πολιτικός, κανείς πρωθυπουργός, κανείς υπουργός,  δεν μπορεί να δώσει εντολή και να πει στο στρατηγό (της Πυροσβεστικής) τι να κάνει. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να διακόψει αυτό που κάνει για να τον συναντήσει, με τις όποιες αντίθετες επιπτώσεις στο ουσιαστικό έργο της πυρόσβεσης».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις