Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Θ. Φωτίου: Επανασχεδιασμός του ΚΕΑ με επίκεντρο τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των πολιτών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Επανασχεδιασμός του ΚΕΑ με επίκεντρο τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των πολιτών (Video)

https://www.youtube.com/embed/3UxGyufn674

Συγκεκριμένα εξήγησε τον επανασχεδιασμό του ΚΕΑ καθώς περιλαμβάνει σε ένα πρώτο σκέλος το επίδομα, σε ένα δεύτερο τη διασύνδεση με τις υπηρεσίες που παρέχονται από το κράτος με τη συμμετοχή του σε αυτό. Πέραν δηλαδή του επιδόματος ο δικαιούχος θα έχει  αυτόματη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, δωρεάν φάρμακα, πρόσβαση στα κοινωνικά παντοπωλεία μέσω του ΕΣΠΑ που επανασχεδιάστηκαν με καλύτερη κατανομή, πρόσβαση στο ΤΕΒΑ κ.α. Για όλα αυτά μπορεί να ενημερώνεται από τα Κέντρα Κοινότητας. Το ΚΕΑ εφαρμόζεται ήδη σε 30 δήμους και αφορά 103.000 πολίτες τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός προσθέτοντας ότι «δεν είναι στο σκοτάδι οι ευάλωτοι πολίτες» πλέον και έχουν δικαιώματα για τα οποία με αξιοπρέπεια μπορούν να ενημερώνονται και να απολαμβάνουν.

Ένα τρίτο σκέλος του ΚΕΑ είναι η διασύνδεση με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την σταδιακή ένταξη ανέργων δικαιούχων στην αγορά εργασίας.

Έντονη κριτική άσκησε στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς είχε δώσει 450 εκ. χωρίς να ανοίξει "ούτε πλατφόρμα, χωρίς κοινωνικά κριτήρια και χωρίς διαφάνεια, σε όποια ομάδα ήθελαν".  Σε πλήρη αντίθεση η σημερινή κυβέρνηση δίνει 760 εκ. για το 2017 σε ένα σύστημα πλήρους διαφάνειας.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε επίσης στο νόμο πλαίσιο για την κοινωνική αλληλεγγύη που θα διατρέχεται από τρία επίπεδα α) ανοιχτές δομές και επιδόματα, β) ιδρύματα δημόσια και ιδιωτικά και γ) αποιδρυματοποίηση. Ενώ όπως είπε με το νόμο ηλεκτρονικής παρακολούθησης των επιδομάτων κόβονται οι πελατειακές σχέσεις που κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, με τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες στους δήμους που εφαρμόζεται το ΚΕΑ θα παρέχονται σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά. Τα σχολικά γεύματα σχεδιάζει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και θα ετοιμάζονται από ΚΟΙΝΣΕΠ. Τέλος πρόσθεσε ότι υπάρχει σχεδιασμός του υπουργείου για αποκατάσταση παλιών κτιρίων του Δημοσίου από ΚΟΙΝΣΕΠ για την εγκατάσταση των αστέγων.

Τέλος τόνισε ότι στηρίζει εμπράκτως με κάθε τρόπο το Δημόσιο Τομέα υπενθυμίζοντας εκτός της προσωπικής της έμπρακτης δράσης, ότι είναι μέλος μιας κυβέρνησης που επαναπροσέλαβε 4.000 και πλέον δημόσιους υπαλλήλους που είχε απολύσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL