Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ρεπορτάζ: Μ. Γασπαράκης Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για 6.000 απολύσεις δημοτικών...

Ρεπορτάζ: Μ. Γασπαράκης


Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για 6.000 απολύσεις δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι σε μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα (πλατεία Καραϊσκάκη) και σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 8 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνει συναυλία. Την Τρίτη συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με προσυγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα πραγματοποιήσει και ολονύκτια διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

«Δεν είμαστε αριθμοί στη λίστα με τα ψώνια, είμαστε ψυχές που θα σας κάνουν λιώμα» βροντοφώναξαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι έξω από από το ξενοδοχείο Κάραβελ, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ. Δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία, σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι των ΟΤΑ πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να μην εφαρμοστεί το πολυνομοσχέδιο και να μη γίνουν απολύσεις.

«Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο, αν υπάρχει πίεση των εργαζομένων, των αιρετών και της κοινωνίας, θα καταφέρουμε μία πρώτη νίκη. Αν δεν αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και ιδιαίτερα οι διατάξεις που αφορούν κατάργηση υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αποστόλης Αλεξόπουλος, Γιάννης Σταθάς και Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Είμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται, από τη ΒΙΟ.ΜΕ., την ΕΡΤ, τον 'Κατσέλη', μέχρι και τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ και τους σχολικούς φύλακες. Όλοι μαζί μέχρι να έρθει η τελική ανατροπή», ανέφερε η Αφρ. Σταμπουλή.


Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις