Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΓΑΛΑΖΙΟΥ" ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ / Αθώος με υπογραφή Αθανασίου ο υποψήφιος, σε αργία οι υπάλληλοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΓΑΛΑΖΙΟΥ" ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ / Αθώος με υπογραφή Αθανασίου ο υποψήφιος, σε αργία οι υπάλληλοι

* Ο Χαρ. Κόκκινος, εκτός από "γαλάζιος" πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου με τον Γ. Χατζημάρκου, ενώ υπήρξε διορισμένος γενικός γραμματέας της (ίδιας) Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το 2004. Με αυτή την ιδιότητα κατηγορήθηκε -μετά από μηνυτήρια αναφορά, τότε, του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα- για παράβαση καθήκοντος σε υπόθεση (ακυρωθέντος εκ των υστέρων) διαγωνισμού πρόσληψης υπαλλήλων μερικής απασχόλησης. Το Εφετείο Αιγαίου τον καταδίκασε σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Με την υπ' αριθμ. 397/2013 απόφασή του το Στ' Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αμετάκλητα ορθή και αιτιολογημένη την καταδικαστική απόφαση κρίνοντας ότι υπήρξε δόλος των κατηγορουμένων (μαζί του ήταν και τρεις υπάλληλοι) υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που δεν είχαν τα νόμιμα προσόντα.

Και ενώ όλοι περίμεναν να δουν αν θα ακολουθούσε την τύχη συγκατηγορούμενού του που τέθηκε σε αργία, στις 30 Απριλίου δημοσιεύθηκε απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου (ΦΕΚ 554 Γ) με την οποία "χαρίζεται" στον κ. Κόκκινο η καταδικαστική απόφαση και "αίρονται οι κατά νόμους συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη"...

"Αθώος ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, μπορεί πλέον να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην προεκλογική του εκστρατεία", σχολίασε η Νησιώτικη Ανατροπή με επικεφαλής τον Μπενέτο Σπύρου επισημαίνοντας ότι "η απόφαση αυτή εγείρει γενικότερα ερωτήματα, σχετικά με τον διαχωρισμό εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας και βέβαια σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την ισονομία μερικοί στη χώρα αυτή", καθώς "οι μόνοι τελικά που 'πλήρωσαν τη νύφη' ήταν οι συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκινου, για το ίδιο αδίκημα, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που τέθηκαν σε αργία. Γι' αυτούς, το Προεδρικό Διάταγμα δεν λέει τίποτε!" τονίζει η Νησιώτικη Ανατροπή και επισημαίνει πως η απόφαση Αθανασίου "αποδεικνύει ότι η συμμετοχή σε 'ανεξάρτητους' συνδυασμούς ατόμων που έχουν ταυτιστεί με την εξουσία, όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα κυρίως από τη Ν.Δ., δεν προσφέρει μόνο την προοπτική εκλογής σε δημόσια αξιώματα, αλλά είναι σε θέση να εξασφαλίσει και την εξαφάνιση κάθε έννομης συνέπειας από παράνομη συμπεριφορά. Η περίπτωση του κ. Κόκκινου, ο οποίος έχει και άλλες εκκρεμότητες με την ελληνική Δικαιοσύνη, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να παρανομείς στην Ελλάδα χωρίς να υφίστασαι τον κίνδυνο να υποστείς την οποιαδήποτε συνέπεια".

"Γίνεται για άλλη μια φορά προσπάθεια να βγουν από τη ναφθαλίνη τα πρόσωπα που ταυτίστηκαν και είναι υπεύθυνα για την κατάσταση της χώρας, νομιμοποιώντας και εξαφανίζοντας τις συνέπειες των αυθαιρεσιών και των παράνομων πράξεών τους", δήλωσε ο Μπενέτος Σπύρου επισημαίνοντας ότι "τους επιτρέπουν με τον τρόπο αυτό να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο"...

Εκβιάζουν και χρησιμοποιούν εργαζόμενους ως προεκλογικό μηχανισμό

* Δεν είναι μόνον ο Πειραιάς. Κατηγορούμενος για χρήση του Δημοσίου υπέρ του βρίσκεται και ο "γαλάζιος" δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημ. Μαραβέλιας. Μέλη των Πολιτών σε δράση - Οικολόγων Πράσινων, της κίνησης με επικεφαλής τον Θεόδωρο Σπηλιόπουλο, κατόπιν καταγγελίας εργαζομένων, έπιασαν στα πράσα υπαλλήλους ΚΟΙΝΣΕΠ ("πιθανώς από βρεφονηπιακούς σταθμούς") στο ισόγειο του δημαρχιακού καταστήματος, μέσα στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (γραφείο παιδικών σταθμών), να έχουν "καταστάσεις με τηλέφωνα και δίπλα σημειώσεις όπως 'Ο.Κ., το έχει υπόψη', 'Ο.Κ., ευχαριστεί πολύ', 'πολύ θετική, καλή επιτυχία', 'δεν ψηφίζει εδώ', 'δεν ενδιαφέρεται', 'μεγάλη ηλικία' κ.λπ.". Ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση, αλλά οι υπάλληλοι είχαν αποχωρήσει -δεν επιτρέπεται να τους κρατήσουν πολίτες-, οπότε τα μέλη της παράταξης κατέθεσαν για το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα.

"Είναι πασιφανής η εμπλοκή της δημοτικής αρχής στη συγκεκριμένη διαδικασία. Πρόκειται για καταφανή χρησιμοποίηση του μηχανισμού και των δομών της διοίκησης του δήμου για εξυπηρέτηση εκλογικών σκοπιμοτήτων", καταγγέλλει ο συνδυασμός επισημαίνοντας στους δημότες του Χαϊδαρίου ότι "με την εκλογική επιλογή τους έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να εκλέξουν μια νέα δημοτική διοίκηση, που να προστατεύει τη δημοκρατία, που δεν θα εκμεταλλεύεται και θα εκβιάζει εργαζόμενους, που διασφαλίζει τη διαφάνεια, την ισονομία και τη δικαιοσύνη".

Παρά τον αποκλεισμό θα αγωνιστούν να μη γίνει σκουπιδότοπος το Αλιβέρι

* Σε "απροθυμία της Δικαιοσύνης να συνδράμει τον συνδυασμό μας στη νόμιμη κατάρτισή του" αποδίδει η δημοτική κίνηση Αλιβερίου Κύμης Ανατροπή - Νέα Αρχή (με επικεφαλής τη Δέσποινα Μαρίνου) τον αποκλεισμό της από τις εκλογές με απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας: "Μια απλή κίνηση μεταφοράς μιας υποψηφίου μας από το κεντρικό ψηφοδέλτιο των Ταμυναίων στον Άγιο Λουκά (όπου είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους) αρκούσε για να επιλυθεί το μικρό μας λάθος" τονίζει η δημοτική κίνηση επισημαίνοντας ότι "πολλοί συνδυασμοί, μεταξύ των οποίων και δύο του δήμου μας, είχαν κάνει λάθη στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου τους και ειδοποιήθηκαν έγκαιρα και το διόρθωσαν ενώ εμάς μας άφησαν στο σκοτάδι". "Είναι εντυπωσιακό ακόμη ότι απέναντι στην επίθεση που δεχτήκαμε οι άλλοι τρεις συνδυασμοί δεν συγκλονίστηκαν από τον αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό αποκλεισμό μας. Eκ των υστέρων και αφού σιγουρεύτηκαν ότι αποκλειστήκαμε ψέλλισαν κάτι, πως δεν ήταν σωστό", στηλιτεύει η δημοτική κίνηση.

Πάντως, η Ανατροπή - Νέα Αρχή δεν κάμπτεται: "Και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνουμε όσο ενοχλητικοί γίνεται για να τους εμποδίσουμε να μετατρέψουν τον τόπο μας σε σκουπιδαριό όλης της Ελλάδας με την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ, που με άδεια του κ. Μπουραντά και την ανοχή του κ. Θωμά μας γεμίζει αυτή τη στιγμή διοξίνες. Όπως φαίνεται ετοιμάζονται και άλλοι εργολάβοι να πάρουν μέρος στο πανηγύρι. Εφόσον υπάρχει εδώ τερματικός σταθμός εισαγόμενου λιθάνθρακα, γιατί να μην προσπαθήσουν να δημιουργήσουν και λιθανθρακική μονάδα ενέργειας; Εξάλλου το προσπάθησαν στο παρελθόν και ματαιώσαμε τα σχέδιά τους. Θα είμαστε παρόντες και θα αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα όλων των πόλεων και περιοχών του δήμου μας (περιοχή Ταμυναίων, Δυστίων, Αυλώνος, Κονιστρών, Κύμης). Θα παλεύουμε για τη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων του Δήμου. Είμαστε αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, ΔΕΗ, νερού, παραλιών", υπογραμμίζει.

Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL