Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / Γιατί όχι δημοψήφισμα για το νερό, κ. Σπηλιωτόπουλε;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / Γιατί όχι δημοψήφισμα για το νερό, κ. Σπηλιωτόπουλε;

* Επέμενε και χθες (στο Mega) ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο δημοψήφισμα για το τζαμί ισχυριζόμενος ότι το πού θα χωροθετηθεί "έχει να κάνει με την κοινωνία των πολιτών". Και αμέσως μετά έβγαλε το αποτέλεσμα της κάλπης: "Το τζαμί δεν θα γίνει στο ιστορικό κέντρο που θέλει ο κ. Καμίνης. Θα γίνει μακριά, στα όρια του δήμου", είπε και μετά -αφού απόρησε με τις αντιδράσεις "«αριστερών» δυνάμεων"...- υποσχέθηκε δημοψήφισμα και για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου: "Έχω το μοντέλο του συμμετοχικού δήμου στο μυαλό μου", εξήγησε. Τότε, γιατί δεν εξαγγέλλει δημοψήφισμα και για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων;

Από την άλλη, το γιατί δεν προτείνει δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού, μας το εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ και εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Μανώλης Αγγελάκης που το Σάββατο παραιτήθηκε από τον συνδυασμό του κ. Σπηλιωτόπουλου Αθήνα Μπορείς διαπιστώνοντας "ότι για την κρίσιμη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δεν υπήρχε το ενδιαφέρον που θα περίμενα από τον συγκεκριμένο συνδυασμό και επομένως δεν έχω λόγο πλέον να συνεχίσω να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία. Συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και με βαθύ αίσθημα ευθύνης, κρίνω ότι, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι καθήκον μου να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του φυσικού αγαθού, του νερού", δήλωσε ο κ. Αγγελάκης.

Κουβέντα από τον υποψήφιο δήμαρχο της Ν.Δ., ο οποίος, όπως άλλωστε και ο Γ. Καμίνης, δεν έχουν απαντήσει ακόμα στην πρόσκληση του Γ. Σακελλαρίδη να πάρουν θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού... Κουβέντα και από τα κανάλια...

* Η κυβερνητική πολιτική έπληξε και το ψηφοδέλτιο του έτερου εκλεκτού της Ν.Δ., Γ. Ιωαννίδη, από το οποίο αποχώρησε χθες ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και α' αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Παναγιώτης Παπαδόπουλος (φωτό). Η ανακοίνωση έγινε μετά τη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ, η οποία αποφάσισε την αποχώρηση των εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας από τα "γαλαζοπράσινα ψηφοδέλτια": "Ο επιμελητηριακός θεσμός, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βραχίονες στήριξης για τους επιχειρηματίες, χωρίς μάλιστα να κοστίζει ούτε ένα ευρώ στην πολιτεία, δέχεται έναν ανηλεή πόλεμο από ξένα συμφέροντα και όχι μόνον", εξήγησε σημειώνοντας ότι "το μηνιαίο κόστος εισφοράς για τις επιχειρήσεις ανέρχεται περί τα 3 με 4 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, και την ώρα που η ηγεσία της κυβέρνησης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, αυτά οδηγούνται σε αφανισμό, ενώ οι επιχειρήσεις δεν γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικές, αποφάσισα να μην κατέλθω στις αυτοδιοικητικές εκλογές".

* Δύο πρωταθλήματα (βόλεϊ γυναικών και υδατοσφαίρισης) κατέκτησε ο Ολυμπιακός, δύο ανακοινώσεις -θερμές, "οπαδικές"- έβγαλε ο Β. Μιχαλολιάκος. Πήρε Κύπελλο ο Παναθηναϊκός, έσπευσε και ο Γ. Καμίνης να βγάλει ανακοίνωση, πιο ψυχρή, "πολιτική": "Η ομάδα της πόλης μας απέδειξε ότι με μεθοδική δουλειά, υπομονή, οργάνωση και σχέδιο μπορεί να ξεπεράσει τα μεγαλύτερα προβλήματα". Αμ δε, βγήκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και τον κατακεραύνωσε: "Ο κ. Καμίνης δεν καταδέχτηκε, ως όφειλε, να φωταγωγήσει την πόλη για την κατάκτηση του Κυπέλλου!". Δώστα όλα!

Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL