Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / Εν δράσει το πελατειακό σύστημα παντού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / Εν δράσει το πελατειακό σύστημα παντού

* "Αναρωτιόμαστε αν θα έπρεπε να προκηρύσσονται σε πιο σύντομα χρονικά διαστήματα εκλογές, μήπως και έτσι αναβαθμιστεί το επίπεδο της ζωής των συνδημοτών μας". Η σκωπτική δήλωση ανήκει στον υποψήφιο δήμαρχο με το Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας, Δημήτρη Ζαραφίδη που επισκεπτόμενος το "Δι@υγεια" ανακάλυψε ότι η δήμαρχος Π. Βρυζίδου "'νομότυπα' βέβαια" μέσα σε ένα προεκλογικό 20ήμερο "ανέθεσε απευθείας σε προμήθειες και υπηρεσίες περίπου το ποσό των 100.000 ευρώ!" που, όπως καταγγέλλει, αφορούν από "την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΩΡ6-Μ6Ρ), όχι για τις ανάγκες του δήμου αλλά για τις ανάγκες του γραφείου της ως δήμαρχου" μέχρι "16000 ευρώ για γραφική ύλη και φωτοτυπίες (ΑΔΑ: ΒΙΗ3ΩΡ6-Θ57, ΑΔΑ: ΒΙΗ3ΩΡ6-ΝΘΣ)", προμήθεια εξοπλισμού για παιδικές χαρές ή, "με απευθείας ανάθεση και πάλι" αγορά "μερικών κάδων σκουπιδιών, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια ενιαία καταγραφή των αναγκών του δήμου μας και της ευρύτερης διοικητικής μας περιφέρειας". Ο Δ. Ζαραφίδης αναρωτιέται: "Στήριξη δοκιμαζόμενων επιχειρήσεων της τοπικής κοινωνίας; Ή μήπως ευεργεσία με αντάλλαγμα;".

Παράλληλα , καταγγέλλει πως "ως προς τις προσλήψεις δίμηνης απασχόλησης, η απόφαση (ΒΙΞΠΩΡ6-ΠΣ2) αφορά σε 40 άτομα, που απασχολούνται από 18/3/14 μέχρι 17/5/14, παραμονή εκλογών. Για να μην ξεχνούν οι προσληφθέντες και να βοηθήσουν με την υποψηφιότητά τους την ευεργέτιδα δήμαρχο;"...

* Ρουσφετολογικές προσλήψεις διμηνιτών καταγγέλλονται και στη Λέσβο από τον υποψήφιο με τον Άλλο Δρόμο Στρ. Γεωργούλα: "Ο (αντιδήμαρχος καθαριότητας) κ. Κουνιαρέλλης επιλέγει να πνίξει την Μυτιλήνη και τα χωριά της το καλοκαίρι στα σκουπίδια μόνο και μόνο για να κάνει ρουσφετολογικές προσλήψεις 100 διμηνιτών παραμονές των εκλογών συντηρώντας το καθεστώς ομηρείας ενώ γνωρίζει ότι η εξάντληση των πιστώσεων για το έκτακτο προσωπικό μπορεί να οδηγήσει σε ασφυξία τον δήμο", τονίζει υπογραμμίζοντας ότι ο Άλλος Δρόμος είναι εναντίον των ευέλικτων μορφών εργασίας και υπέρ της κατάργησης του θεσμού των διμηνιτών "που αποτελούν ένα καθεστώς σύγχρονης δουλείας". Ο Στράτος Γεωργούλας έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε σχεδιασμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα σύμφωνα με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που δίνει αυτή τη δυνατότητα στους νησιωτικούς δήμους."

* Μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο: ο "πράσινος" δήμαρχος Αγ. Αναργύρων και πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ν. Σαράντης εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόσφατη εγκύκλιο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τη διαφωνία του "με τη σύνδεση της διαδικασίας αξιολόγησης με διαθεσιμότητες και απολύσεις", κάτι που δεν έκανε ούτε στα λόγια ο Γ. Καμίνης επαίρεται για δημοσίευμα του Bloomberg (που φιλοξενεί δηλώσεις του) όπου προβάλλεται ως επίτευγμά του ότι "ο δήμαρχος Αθηναίων από το 2010 μείωσε τους δημοτικούς υπαλλήλους κατά περίπου 40%, καταφέρνοντας να δημιουργήσει πλεόνασμα σε έναν δήμο που όταν τον παρέλαβε είχε έλλειμμα 47 εκατ. ευρώ".. Γενικότερα, άλλωστε, οι "πράσινοι" και "γαλάζιοι" δήμαρχοι κάθε άλλο παρά έχουν αντιδράσει στις πολιτικές της διαθεσιμότητας και μείωσης του προσωπικού κυβέρνησης...

* Μπορεί ο Γ. Αμυράς να πήγε στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά αλλά ένας άλλος από την κίνησή του, ο δημοσιογράφος, εκδότης και γιατρός, Μ. Παπαδόπουλος, προτίμησε το ψηφοδέλτιο του Ν. Κακλαμάνη.

Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL