Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποστολή στην Κεφαλονιά: "Το μέλλον μου βρίσκεται στο επόμενο εισιτήριο"

Ανάμεσα στους πληγέντες, βρίσκονται πολλοί άνεργοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν χρειάστηκε ο σεισμός για να χάσουν το ρεύμα τους αλλά κάποιοι απλήρωτοι λογαριασμοί ή ένα ακόμα χαράτσι.

Με φόντο τα χαλάσματα στα σπίτια και τα μαγαζιά τους, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, έχουν αρχίσει να σκέφτονται το μέλλον χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας, βιώνοντας παράλληλα με μεγάλες δυσκολίες το παρόν. Στο Ληξούρι οι κάτοικοι μιλούν για χαριστική βολή, καθώς τα προβλήματα που υπήρχαν από τις πολιτικές λιτότητας, πολλαπλασιάζονται μετά την καταστροφή.

Ανάμεσα στους πληγέντες, βρίσκονται πολλοί άνεργοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν χρειάστηκε ο σεισμός για να χάσουν το ρεύμα τους αλλά κάποιοι απλήρωτοι λογαριασμοί ή ένα ακόμα χαράτσι. Βλέποντας το μοναδικό τους σπίτι να χάνεται και τη ζωή τους να γκρεμίζεται κυριολεκτικά, οι συζητήσεις για το αύριο μπήκαν σε άλλη βάση. «Το μέλλον μου βρίσκεται στο επόμενο εισιτήριο», λέει με πόνο κρεοπώλης, 32 χρονών που έστησε με μεράκι το μαγαζί του πριν 8 μήνες και τώρα το βγάλε στην αγγελία για να το πουλήσει και ν' αλλάξει ζωή. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ήδη έχουν γίνει 8 αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών σε σχολεία εκτός Κεφαλονιάς. Πολλά από τα αμάξια που ανεβαίνουν στο ferry boat για το Αργοστόλι δεν γυρνούν πίσω. Σαν άλλοι νομάδες μαζεύουν όσα πράγματα μπορούν κι ο καθένας όπου έχει άκρη πηγαίνει. Κυριότεροι προορισμοί η Πάτρα κι η Αθήνα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις