Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ούτε το ΣτΕ δεν περιμένει η κυβέρνηση για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, καταγγέλουν τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη «βιασύνη» της κυβέρνησης «να επισπεύσει το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, πριν ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» κατήγγειλαν με σημερινή συνέντευξη Τύπου βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Τη «βιασύνη» της κυβέρνησης «να επισπεύσει το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, πριν ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» κατήγγειλαν με σημερινή συνέντευξη Τύπου βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών. Κάλεσαν την κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε σχετική διαδικασία» ωσότου αποφανθεί το ΣτΕ.

Οι βουλευτές (Ι. Αμανατίδης, Δ. Χαραλαμπίδου, Ι. Γαϊτάνη) επικαλέστηκαν τη σύσκεψη στο ΤΑΙΠΕΔ, την περασμένη εβδομάδα, όπου παρουσιάστηκαν στη διοίκηση της ΕΥΑΘ «βασικοί άξονες» της μελέτης σύμβασης παραχώρησης και τόνισαν ότι θα ζητήσουν, με ερώτηση στη βουλή, τα πλήρη στοιχεία. Κατήγγειλαν  ότι δεν παρέχονται εγγυήσεις για τους εργαζόμενους, την τιμολογιακή πολιτική, την κοινωνική πολιτική, κ.α. Ισχυρίστηκαν ότι σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης «το νερό θα ακριβύνει, ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, όπως έδειξε και η διεθνής εμπειρία» και την προειδοποίησαν «να μην επιχειρήσει με υπέρογκες ρήτρες να δεσμεύσει επόμενες κυβερνήσεις» σε περίπτωση μελλοντικής ακύρωσης της σύμβασης.

Ζήτησαν ακόμα να υπογραφεί το Π.Δ. για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ και κάλεσαν φορείς και πολίτες της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησής της, καθώς και άλλων δημοσίων οργανισμών και τους βουλευτές Θεσσαλονίκης άλλων κομμάτων, μεταξύ αυτών και των κυβερνητικών, να πάρουν θέση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις