Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Με αιφνιδιαστικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας / Fast track κινητικότητα για 51 εργαζομένους του ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με αιφνιδιαστικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας / Fast track κινητικότητα για 51 εργαζομένους του ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης!

Σε αναστάτωση βρίσκονται από χθες το πρωί οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα, στις 11.30 π.μ., έκτακτη γενική συνέλευση, μετά από την απόφαση του υπουργείου Υγείας να θέσει σε fast track διαδικασία κινητικότητας - διαθεσιμότητας 51 γιατρούς και εργαζομένους του ιδρύματος!

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων του ΨΝΘ τονίζει, μεταξύ άλλων: "Κανείς εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα, κανείς εργαζόμενος στην ανεργία. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν περισσεύει κανείς. Η λειτουργία του νοσοκομείου μετά από την απόφαση του υπουργείου για 51 άτομα σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα είναι επισφαλής, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους. Μέχρι τώρα το νοσοκομείο λειτουργούσε στα 'κόκκινα' με προσωπικό ασφαλείας. Από αύριο η λειτουργία του θα είναι ανέφικτη. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός ασθενών θα πεταχτεί στον δρόμο".

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η αρμοδία υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, έχει διαβεβαιώσει τους πάντες ότι το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας ου υπουργείου Υγείας για τη διαδικασία της κινητικότητας - διαθεσιμότητας γιατρών και εργαζομένων από τα τρία ψυχιατρεία του ΕΣΥ της χώρας θα ανακοινωθεί μόνο αφού διευκρινισθεί η κατάσταση σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και την πανελλαδική απεργία των γιατρών του Οργανισμού...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL