Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΕΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / Αντιδρούν Μπουτάρης - Καμίνης να πληρώνουν οι δήμοι το ρεύμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΕΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / Αντιδρούν Μπουτάρης - Καμίνης να πληρώνουν οι δήμοι το ρεύμα

Ενστάσεις προέβαλε ο Γ. Καμίνης στο να πληρώνουν οι δήμαρχοι τους κομμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ δήλωσε ότι ο δήμος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο αίτημα του ΥΠΕΚΑ για τον εντοπισμό των αδύναμων νοικοκυριών. Ο Γ. Μπουτάρης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι οι ελλείψεις προσωπικού δυσχεραίνουν κάτι τέτοιο.

"Μία από τις βασικές ενστάσεις μου είναι ότι δεν μπορούν να βγαίνουν δήμαρχοι, που λέω ότι είναι και καλόπιστοι, να πετάνε μια ρουκέτα ότι θα πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Γιατί δεν ξέρουμε για πόσο χρονικό διάστημα, πώς θα ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη από διάφορους καιροσκόπους και μπαταχτσήδες που θα έρχονται και θα μας λένε να πληρώνουμε το ρεύμα. Γι' αυτό λέω ότι θέλει προσοχή", υποστήριξε (στον "Βήμα FM") ο δήμαρχος Αθηναίων. "Και αυτό είναι μια επικοινωνιακή ρουκέτα", συνέχισε αναφερόμενος στην επιστολή που έχουν στείλει για το θέμα προς τον πρωθυπουργό δήμαρχοι της Ν.Δ. "Γιατί αντί να βγαίνουν σαν μαϊντανοί και να το κάνουν αυτό, να μας πουν εμάς να κάτσουμε να το συζητήσουμε, να μας πουν πώς ασκούν κοινωνική πολιτική, πώς μπορούν να το κάνουν δήμοι που πιθανόν είναι χρεωμένοι - και σας το λέω εγώ, που δεν είμαι χρεωμένος και βγαίνω για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πλεόνασμα", είπε.

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις Μανιάτη για τη συνεργασία δήμων με τη ΔΕΗ, ο Γ. Καμίνης δήλωσε ότι τα στοιχεία υπάρχουν στον Δήμο Αθηναίων: "Έτοιμους έχουμε τους καταλόγους με τα επιδόματα απορίας, όπως έχουμε έτοιμους τους καταλόγους με τους ανθρώπους οι οποίοι βοηθιούνται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας" ανέφερε.

Μπουτάρης: "Μπούρδες" Μανιάτη

«Μπούρδες» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τις εξαγγελίες Μανιάτη ότι τις ημέρες που υπάρχει αιθαλομίχλη δεν θα πληρώνουν ρεύμα οι πολίτες που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκης», ο Γ. Μπουτάρης τα έβαλε με όλους: «Από τον Σαμαρά μέχρι τον Τσίπρα, όλοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Πετάνε κάθε φορά μια φούσκα και ζητούν από τους δήμους να διαχειριστούν την κατάσταση» είπε και ζήτησε «να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος για όλους» και η κυβέρνηση να κάνει μία συμφωνία με τη ΔΕΗ για τον έλεγχο των νοικοκυριών που πραγματικά δεν μπορούν να μην πληρώσουν το ρεύμα. Όσον αφορά τα νοικοκυριά του Δήμου Θεσσαλονίκης που ζουν χωρίς ρεύμα, απάντησε ότι εκτιμάται πως είναι 15.000, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στα ευπαθή νοικοκυριά. Αναφορικά με την καταγραφή των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα από τους δήμους, ο Γ. Μπουτάρης είπε ότι οι δήμοι έχουν ελλιπέστατο προσωπικό για να ελέγχουν όλες τις περιπτώσεις.

Καταγραφές σε Σαρωνικό, Νίκαια

Στο μεταξύ, τις αδύναμες οικογένειες, στις οποίες έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης ή έχουν ειδοποίηση για διακοπή από τη ΔΕΗ καλούν να ενημερώσουν τις υπηρεσίες τους οι δήμοι Σαρωνικού και Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Στον πρώτο, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο "Βοήθεια στο Σπίτι" στην κεντρική πλατεία των Καλυβίων (τηλέφωνο επικοινωνίας: 22990-47289, ώρες: 8 π.μ. - 3 μ.μ.) και στον δεύτερο στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου στη Νίκαια (Π. Τσαλδάρη 10, α' όροφος, ώρες: 9 π.μ. - 5 μ.μ.) και στου Ρέντη (Μπιχάκη 8, ώρες: 8 π.μ. - 3 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL