Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για 10η εβδομάδα αποφάσισαν σε γενική συνέλευση, χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου...

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για 10η εβδομάδα αποφάσισαν σε γενική συνέλευση, χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάστηκε η αγωγή του Κ. Αρβανιτόπουλου για να κηρυχτεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των δύο ιδρυμάτων παράνομη και καταχρηστική. Τελικά, αργά το απόγευμα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε την απεργία παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική.

Ανάλογη απόφαση με εκείνη των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αναμενόταν να λάβει και η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΕΜΠ, που συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα, ώρα που έκλεινε η "Α". Οι σύλλογοι των εργαζομένων και στα δύο ιδρύματα θα πραγματοποιήσουν νέες γενικές συνελεύσεις τη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους, λαμβάνοντας υπόψη τους και την απόφαση του δικαστηρίου. Πάντως, όπως δήλωναν εκπρόσωποί τους, πρόθεση των εργαζομένων είναι να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, αλλάζοντας μορφή και αιτήματα, ακόμη και αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική. Ωστόσο, από Δευτέρα, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι διδάσκοντες του ΕΜΠ, καθώς αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία τους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις