Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / Παράβαση Συντάγματος και δικαστικών αποφάσεων ζητάει ο αδελφός του Αντ. Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / Παράβαση Συντάγματος και δικαστικών αποφάσεων ζητάει ο αδελφός του Αντ. Σαμαρά

Αρχιτέκτονα συνταγματικής εκτροπής χαρακτηρίζει τον αδελφό του πρωθυπουργού η ΟΙΕΛΕ. Όπως καταγγέλλει, ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών, Αλ. Σαμαράς, με τρισέλιδο κείμενο ζητεί από υπηρεσιακό συμβούλιο να παραβεί το Σύνταγμα, τον εκτελεστικό του νόμο, πλήθος νομολογιών του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου, αλλά και την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την οποία αναστέλλεται η εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου για το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαίδευτικών. Και όλα αυτά για να μπορέσει να απολύσει πέντε εκπαιδευτικούς από το σχολείο.

Πρώτος στόχος του Αλ. Σαμαρά είναι η εγκαθίδρυση παραθεσμικής ζούγκλας, όχι μόνο στο Κολλέγιο, αλλά και σε ολόκληρη την ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς η πρόσφατη και ανασταλείσα από το ΣτΕ εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου εφαρμόστηκε από το Κολλέγιο δύο ημέρες (!) πριν αυτή εκδοθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ. Δεύτερος στόχος είναι ο αποχαρακτηρισμός του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης, ώστε σταδιακά η ζούγκλα της ιδιωτικής εκπαίδευσης να απλωθεί και στη δημόσια και η εποπτεία της Παιδείας να περάσει από το κράτος σε ακραία συμφέροντα.

Να συζητηθεί στο πλαίσιο της πρόταση μομφής

Με αφορμή την ενέργεια αυτή, το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ απέστειλε σχετικές επιστολές στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων. Μάλιστα, στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΟΙΕΛΕ ζητεί την ανάδειξη του θέματος κατά τη συζήτηση μομφής, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση ανομίας, αλλά είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο κατεστημένα συμφέροντα λειτουργούν στη χώρα εις βάρος της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL