Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καβάλα: Νεαρός πρόσφυγας έσωσε γυναίκα από βέβαιο πνιγμό

Υπό άλλες συνθήκες και σε μία κοινωνία ανεκτική, που έχει περιθωριοποιήσει το ρατσισμό, το περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής δεν θα ήταν είδηση. Ίσως να μέναμε στο γεγονός της απουσίας ναυαγοσώστη σε πολυσύχναστη παραλία. Όμως σήμερα, με το αυγό του φιδιού να σπάει και πάλι, η ιστορία που εκτυλίχθηκε στην Καβάλα, πρέπει να ειπωθεί.

Η παραλία του Περιγιαλίου είναι μία από τις πολυσύχναστες της περιοχής διότι βρίσκεται εντός της πόλης της Καβάλας.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της παρουσίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου όπου λειτουργεί η Δομή Φιλοξενίας, πολλοί είναι οι πρόσφυγες που επισκέπτονται την παραλία για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δεχτεί ρατσιστικά σχόλια (αν και ελάχιστα, καθώς οι περισσότεροι Καβαλιώτες έχουν δεχτεί τους κατατρεγμένους ανθρώπους το τόπο τους). Όμως δεν πτοούνται, γιατί η θάλασσα ανήκει σε όλους.

Το πρωί της Παρασκευής, μία γυναίκα κινδύνευσε να πνιγεί. Για καλή της τύχη στην παραλία βρισκόταν εκείνη τη στιγμή ένας πρόσφυγας με την οικογένεια του, προσφέροντας της πρώτες βοήθειες μέχρι να την παραλάβει το ασθενοφόρο και την μεταφέρει στο νοσοκομείο Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι η παραλία μέχρι σήμερα δεν έχει ναυαγοσώστη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά λουόμενοι και-κυρίως- οι μεγαλύτεροι ηλικίας. Αν δεν ήταν ο νεαρός πρόσφυγας…

 

πηγή kokkinokavalas.gr

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις