Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Σε ιδιώτες τα εκδοτήρια του μετρό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ιδιώτες τα εκδοτήρια του μετρό

Σε ιδιώτες για πρώτη φορά στην ιστορία του μετρό παραχωρεί η κυβέρνηση τα εκδοτήρια στους τρεις νέους σταθμούς που αναμένεται να ανοίξουν τον επόμενο μήνα. Για προσωρινή παραχώρηση τριών μηνών κάνει λόγο το κείμενο της πρόσκλησης της ΣΤΑΣΥ για την επιλογή αναδόχου, αλλά, ως συνήθως, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και διαχείρισης εκδοτηρίων των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια της Γραμμής 3 (επέκταση προς Πειραιά) ανέρχεται σε 24.800 ευρώ με ΦΠΑ και η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη που ανήρτησε η ΣΤΑ.ΣΥ., η διάρκεια παραχώρησης δεν θα ξεπερνά τους τρεις μήνες, ενώ ο ανάδοχος θα αναλάβει την πώληση τίτλων μεταφοράς επιβατών (έκδοση εισιτηρίων και επαναφόρτιση εισιτηρίων και καρτών), καθώς και την παροχή υπηρεσιών, συναφών προς την επιβατική μεταφορά, από τις θυρίδες έκδοσης των τριών νέων σταθμών. Οι προς πώληση τίτλοι μεταφοράς επιβατών αφορούν το σύνολο των ισχυόντων προϊόντων κομίστρου τύπου AthenaTicket και AthenaCard.

Εκπαίδευση τριών ημερών

Στα καθήκοντα των ιδιωτών εκδοτών, πέρα από την πώληση εισιτηρίων, περιλαμβάνεται και η παροχή πληροφοριών για δρομολόγια, δυνατότητες μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές και μέσα, τιμολογιακή πολιτική κ.λπ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εκπαίδευση του προσωπικού θα γίνει δωρεάν από τη ΣΤΑ.ΣΥ. και θα διαρκέσει... τρεις ολόκληρες ημέρες! Ικανό διάστημα δηλαδή, κατά τη ΣΤΑ.ΣΥ., προκειμένου να εκπαιδεύσει και ενημερώσει τον ανάδοχο μεταξύ άλλων σχετικά με την αγοραπωλησία εισιτηρίων ή με τους κινδύνους κατά την εργασία και τις διαδικασίες εκκένωσης σταθμών.

Όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη, ο εφοδιασμός του ταμείου του κάθε εκδοτηρίου µε κέρματα και χαρτονομίσματα για διεκπεραίωση των συναλλαγών (απόδοση ρέστων) θα γίνεται µε ευθύνη του αναδόχου, ο οποίος υποχρεούται να αποδίδει καθημερινά στη ΣΤΑ.ΣΥ. το σύνολο των ημερήσιων εισπράξεων του κάθε εκδοτηρίου και οφείλει να καλύπτει εξ ιδίων κάθε ενδεχόμενο έλλειμμα.

Επιπλέον ο ανάδοχος είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη των τίτλων μεταφοράς, των εισπράξεων καθώς και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων που του έχουν δοθεί προς χρήση από τη ΣΤΑ.ΣΥ., με την εταιρεία να διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιεί επιθεώρηση των χώρων εργασίας.

Μέχρι σήμερα οι εκδότες εισιτηρίων είναι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ, ενώ στα πλάνα της κυβέρνησης, να θυμίσουμε, είναι να πάει σε ιδιώτη όλη η λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL