Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
"Γαλάζιο" ξενοφοβικό κρεσέντο στα Γρεβενά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζιο" ξενοφοβικό κρεσέντο στα Γρεβενά

Σε ξενοφοβικό κρεσέντο επιδίδονται από προχθές τόσο ο νεοδημοκράτης δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάκης όσο και ο «γαλάζιος» αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιάτσιος, μόλις έφτασαν στα αυτιά τους πληροφορίες ότι θα μεταφερθούν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία της περιοχής τους.

«Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω» διαμήνυσε στο Μαξίμου ο Γ. Δασταμάκης, ενώ άνοιξε και «γαλάζιος» εμφύλιος ανάμεσα στον βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση και τη «γαλάζια» διοίκηση του Γιώργου Κασσαπίδη (σ.σ.: πρώην βουλευτής της Ν.Δ.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Θετικοί οι ξενοδόχοι

Ο Γ. Δασταμάκης αντιδρά στη φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών και στην κυριολεξία φυτοζωούν. Οι ιδιοκτήτες τους φέρονται να δέχονται να τα παραχωρήσουν προς αυτόν τον σκοπό, αλλά ο δήμαρχος και σύσσωμες οι «γαλάζιες» τοπικές αρχές δεν συμφωνούν. Έτσι, την Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, ο δήμαρχος ξεσήκωσε «αντάρτικο» για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Χθες, σε μια επιπλέον κίνηση εντυπωσιασμού, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία για τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών. Η καταγγελία του κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία και σ’ αυτήν επικαλείται ακόμη και τα μέτρα για τον κορωνοϊό προκειμένου να αποτρέψει τη φιλοξενία προσφύγων. Ζητεί τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές, που θα τεκμηριώνουν τη νομιμότητα διαμονής και φιλοξενίας του νέου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Και «γαλάζιος» εμφύλιος

Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το προσφυγικό βγήκαν τα «μαχαίρια» ανάμεσα στον βουλευτή της Ν.Δ. Αν. Πάτση και τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Γ. Κασσαπίδη. Και οι δύο δηλώνουν σε τοπικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν θέλουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην περιοχή τους, αλλά αλληλοκατηγορούνται για «υποχωρητικότητα» και για το ότι ο αριθμός τους αυξήθηκε από την ώρα που ανάλαβε τα ηνία της χώρας η Ν.Δ.

Ο Αν. Πάτσης μάλιστα επιτίθεται και στους ξενοδόχους της περιοχής που δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, ενώ πρότεινε να αδειάσουν τα ξενοδοχεία των Γρεβενών και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε δομή φιλοξενίας.

Χθες ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος άφησε εκ νέου αιχμές κατά του βουλευτή της Ν.Δ. κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς για «χαλαρή» αντίδραση στο προσφυγικό. Την ίδια κατηγορία ουσιαστικά απευθύνει ο βουλευτής της Ν.Δ. στον «γαλάζιο» περιφερειάρχη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL