Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.7°C19.7°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C20.8°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
1 BF 51%
«Δεν έχω καθόλου τύψεις, είμαι πολύ καλά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Δεν έχω καθόλου τύψεις, είμαι πολύ καλά»

Με τον Έλληνα κατηγορούμενο Μανόλη Κούκουρα να κρατάει μέχρι τέλους την ίδια απερίγραπτα προκλητική στάση και τον Αλβανό συγκατηγορούμενό του να διατηρεί μια πιο σεμνή στάση, αλλά και τους δύο να υποστηρίζουν ότι δεν συμμετείχαν καθόλου στο έγκλημα και ότι υπεύθυνος γι' αυτό είναι μόνο ο άλλος ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελ. Τοπαλούδη στη Ρόδο ύστερα από διακοπή σχεδόν δύο μηνών λόγω της πανδημίας.

Ίδια ιστορία, άλλος δράστης

Και οι δύο απολογίες κινήθηκαν γύρω από μία ιστορία. Σύμφωνα με αυτήν, η δολοφονημένη φοιτήτρια είχε κάποια σχέση με τον Αλβανό κατηγορούμενο και «συναίνεσε» να έχει σεξουαλική επαφή και με τον Κούκουρα. Από εκεί και πέρα ο καθένας από τους δύο κατηγορούμενους υποστηρίζει ότι η δολοφονημένη κοπέλα απέρριψε ερωτικά τον άλλο και τότε αυτός εξοργισμένος άρχισε να τη χτυπάει με βία υπό το εμβρόντητο βλέμμα του. Φυσικά, στην κάθε απολογία ο δολοφόνος ήταν ο άλλος και ο ομιλών έμενε αδρανής.

Προκλητική στάση

Σε κάθε περίπτωση, η θέση του Έλληνα κατηγορούμενου είναι αρκετά πιο δύσκολη όχι μόνο εξαιτίας της εντελώς προκλητικής στάσης του που εξόργισε την έδρα και το κοινό -όσο η δίκη ήταν ανοιχτή σ’ αυτό-, αλλά επίσης και γιατί αδυνατεί να εξηγήσει ορισμένα από τα πράγματα που υποστηρίζει. Με σημαντικότερο το γεγονός ότι η δολοφονημένη κοπέλα, αντί να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, οδηγήθηκε στα βράχια με οδηγό του αυτοκινήτου τον ίδιο. Ως προς αυτό απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί αντί για το νοσοκομείο την πήγα στα βράχια, κάτι έκανα λάθος». Επίσης, είναι εντελώς διάτρητος ο ισχυρισμός του ότι ο καβγάς ξεκίνησε όταν η δολοφονημένη κοπέλα εκδήλωσε τη σεξουαλική απόρριψή της για τον συγκατηγορούμενό του και την επιθυμία της μόνο γι' αυτόν, ενώ δέχεται αυτό που υποστηρίζει και ο Αλβανός συνεργός του, ότι δηλαδή το θύμα διατηρούσε σχέση με τον φίλο του και γνώρισε εκείνον την ημέρα της δολοφονίας.

Ούτε μία συγνώμη

Ο Κούκουρας μάλιστα αρνήθηκε να απευθύνει οποιαδήποτε συγγνώμη ή μεταμέλεια προς την οικογένεια του θύματος, λέγοντας ότι «νιώθει καλά» και ότι δεν έχει «καθόλου τύψεις» γιατί «δεν έκανε τίποτα». Αντίθετα, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, ο οποίος με τη σειρά του υποστηρίζει ότι παρακολούθησε αδρανής τον Κούκουρα να σκοτώνει την Τοπαλούδη, ζήτησε συγγνώμη γι' αυτό, είπε ότι μετανοεί για την αδράνειά του και ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον πατέρα της νεκρής.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL