Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Συνέπεια στην αδιαφορία - Καθυστερημένη άφιξη κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Ερμιονίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνέπεια στην αδιαφορία - Καθυστερημένη άφιξη κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Ερμιονίδα

Στις αρχές Μαρτίου, ζευγάρι δημοτών της Ερμιονίδας βρέθηκαν θετικοί στον CoviD-19. Κατόπιν συνεργασίας των τοπικών αρχών με τον ΕΟΔΥ παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πριν από έναν περίπου μήνα ο άνδρας νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και η γυναίκα παρέμεινε σε περιορισμό σε διαμέρισμα, αμφότερα στην Αθήνα. Χωρίς καν να ενημερωθούν οι αρχές ή η τοπική κοινωνία μέσω κάποιας ανακοίνωσης για τυχόν επαφές ή πιθανά κρούσματα, η ευρύτερη περιοχή φαινόταν να βρίσκεται στις πλέον μη μολυσμένες.

Τη Μ. Πέμπτη, 16 Απριλίου διαγνώστηκαν δύο νέα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ξενοδοχείου Γαλαξίας. Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τις τοπικές αρχές είχαν αναλάβει τη διαχείριση της υπόθεσης. Έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό πολίτες που ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα, σύμφωνα με ιχνηλάτηση επαφών που πραγματοποιήθηκε χωρίς να μπει στη διαδικασία κάποιος υπεύθυνος να ενημερώσει τις αρχές τις περιοχής. Στη δομή δε, που φιλοξενεί περί τα πεντακόσια άτομα, υπήρξε αστυνομική δύναμη τύπου ΟΠΚΕ.

Αυτό που δεν υπήρξε στη συγκεκριμένη δομή, είναι κάποιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να γίνουν έλεγχοι σε ωφελούμενους και σε εργαζομένους της δομής και του Δ.Ο.Μ. Θα έπρεπε επίσης άμεσα να είχαν γίνει έλεγχοι στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, που είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας της Ερμιονίδας, ως επαγγελματίες της πρώτης γραμμής. Το Κ.Υ. Κρανιδίου είναι το μέρος που πραγματοποιούνται οι αρχικοί έλεγχοι, για να ελεγχθεί αν κάποιος ασθενής χρειάζεται να μεταβεί σε κάποιο κοντινό νοσοκομείο όπως τα Γ.Ν. Ναυπλίου και Άργους, ή στην περίπτωση που το περιστατικό δε μπορεί να γίνει δεκτό από τα ανωτέρω νοσοκομεία, σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Αφήνοντας εκατοντάδες άτομα εκτεθειμένα σε κίνδυνο, αρκετές μέρες αργότερα, συγκεκριμένα τη Δευτέρα του Πάσχα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κατέφθασαν στη δομή.
Που ήταν τόσες μέρες οι αρμόδιοι;

Όσο οι πολίτες μένουν σπίτι σε πρωτοφανείς καταστάσεις εγκλεισμού, χωρίς καν ιχνηλάτηση επαφών όλων των άμεσα εμπλεκομένων στη λειτουργία της δομής και των εργαζομένων σε Κ.Υ. και Δ.Ο.Μ. είναι απορίας άξιο πως μιλάμε για αντιμετώπιση.

Οι εργαζόμενοι που αναφέρονται ανωτέρω ζουν μεν στο σπίτι όπως όλοι μας, αλλά στο σπίτι αυτό τυχαίνει να βρίσκονται και άλλοι άνθρωποι, οι οικογένειες, οι σύντροφοι κ.ο.κ. Πως διασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής; Σε ενδεχόμενη έξαρση είναι σε θέση το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, να περιθάλψουν;

Αδαμαντία Αρανίτη

Μέλος της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Πόρτο Χέλι

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL