Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Στις ελληνικές καλένδες τα αντιπλημμυρικά έργα στη Χαλκιδική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις ελληνικές καλένδες τα αντιπλημμυρικά έργα στη Χαλκιδική

Θεσσαλονίκη. Κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο δεν έγινε στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις να δημιουργήσουν νέο χάος σε περιοχές της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ενώ μέχρι τώρα οι επαγγελματίες κάτοικοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους από τις πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου και Νοεμβρίου.

Καταστροφικές πλημμύρες

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ενημέρωση που είχε από τους δημάρχους Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα σε επικοινωνία που είχε μαζί τους μέσω τηλεδιασκέψεων.

Σύμφωνα με όσα της κατέθεσαν, οι ζημίες που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές είναι μεγάλες, ενώ η Αθωνική Πολιτεία δοκιμάζεται και αυτή από αντίστοιχες  καταστροφές. «Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για το σύνολο του νομού παραμένουν εδώ και αρκετά χρόνια στις ελληνικές καλένδες» αναφέρει η Κυρ. Μάλαμα και τονίζει ότι:

«Παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις των αποζημιώσεων, διαπιστώθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ σε επαγγελματίες κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου στους τέσσερις δήμους και του Νοεμβρίου στον Δήμο Αριστοτέλη».

Στις τηλεδιασκέψεις με τους δημάρχους έγινε εμφανές ότι «καμία παρέμβαση, από εκείνες που όφειλαν να πραγματοποιήσουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η κεντρική διοίκηση, δεν προχώρησε επί έναν ολόκληρο χρόνο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πάλι η Δημοτική Ενότητα της Τορώνης, τα χωριά της Συκιάς και της Σάρτης, αλλά και τμήμα της Βουρβουρούς».

"Η κυβέρνηση κρύβεται από τις ευθύνες της"

Στο πλαίσιο αυτό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη απογοήτευσή της για το γεγονός ότι «η κυβέρνηση και τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο, παρ’ όλο που υπήρξε λαλίστατη την ώρα της καταστροφής και διαβεβαίωνε με στόμφο ‘περί άμεσων αποζημιώσεων’, σήμερα τηρεί σιγή ασυρμάτου και κρύβεται από τις ευθύνες της».

Χθες κλιμάκιο του ΚΕΔΑΚ μετέβη στο Άγιον Όρος προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις. Το πλέον επείγον είναι η αποκατάσταση της συγκοινωνίας μεταξύ του λιμανιού της Δάφνης και των Καρυών, που είναι κρίσιμη για την τροφοδοσία των Ιερών Μονών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL