Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δίπλα στην πληττόμενη κοινωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δίπλα στην πληττόμενη κοινωνία

Θεσσαλονίκη. Για τις επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας και στην τοπική οικονομία η παρατεταμένη υγειονομική κρίση εξαιτίας του νέου κορωνοϊού συζήτησαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεσυνεδρίαση του οργάνου μετά και τις τηλεσυναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος με τις διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου, επιμελητηρίων και επαγγελματικών ενώσεων και παραγωγικών φορέων της πόλης.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους, καθώς στην τηλεσυνάντηση με τη διοίκηση του ΕΚΘ έγινε σαφές ότι πολλοί εργοδότες αυθαιρετούν και προσπαθούν μέσα από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τα όποια κέρδη για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους.

Στην τηλεσύσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα η απουσία οποιασδήποτε ενίσχυσης και στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης των πλέον αδύναμων, δηλαδή των μακροχρόνια ανέργων και των λεγόμενων «αφανών» εργαζόμενων, δηλαδή όσων τους υποχρεώνουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι.

Ανησυχία ΕΚΘ και επιμελητηρίων

Πέρα από το ΕΚΘ, και οι διοικήσεις των επιμελητηρίων και των επαγγελματικών ενώσεων εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για την «επόμενη» ημέρα, ενώ έκαναν σαφές ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επαρκούν και πρέπει να είναι οριζόντια. Όλοι οι φορείς εξήραν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να τους συναντήσει μέσω τηλεδιασκέψεων.

«Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη τόσο για την επανεκκίνηση της οικονομίας όσο και για την ανόρθωση της κοινωνίας. Γι’ αυτό πρέπει να παρθούν τα ανάλογα μέτρα στήριξης μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο. Επιπλέον η συγκυρία απαιτεί ενεργοποίηση των δικτύων αλληλεγγύης ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία και να διατηρηθεί η συνοχή της» τονίζει η Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαιώνει ότι η τοπική οργάνωση δρα ανάλογα συντασσόμενη με την πληττόμενη από την κρίση κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL