Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Οι ελλείψεις βάζουν σε κίνδυνο γιατρούς και νοσηλευτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι ελλείψεις βάζουν σε κίνδυνο γιατρούς και νοσηλευτές

Θεσσαλονίκη. Στην έλλειψη ισχυρών μέσων ατομικής προστασίας αποδίδεται η μόλυνση με τον νέο κορωνοϊό τεσσάρων νοσηλευτριών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου πλέον βρίσκονται σε καραντίνα 29 εργαζόμενοι.

Χωρίς μέτρα προστασίας οι εργαζόμενοι

Αρχικά αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν καταγγελίες για τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει κάποια μέριμνα. Οι νοσηλεύτριες που μολύνθηκαν από τον ιό δούλευαν στις κλινικές που εξυπηρετούν ασθενείς με Covid-19 και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, που μίλησε στον Focus FM 103,6, «κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με τα μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται στο προσωπικό».

«Για να λειτουργήσει το τμήμα Covid ήρθαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μόλις είχαν προσληφθεί, χωρίς να έχουν καμιά εμπειρία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι νοσηλευτής που ήταν σε καραντίνα αναγκάστηκε να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, ειδικά σε μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και ffp3» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Γιαννάκος, όπως και ότι δεν γίνονται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στους υπαλλήλους και στους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. «Πολλοί ασθενείς έρχονται με έναν απλό πονοκέφαλο και μετά από μέρες αποδεικνύεται ότι είναι περιστατικά κορωνοϊού» σημείωσε.

Κρούσμα και σε νοσοκομείο της Κοζάνης

Την ίδια ώρα στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης νοσηλεύεται η νοσηλεύτρια του που διαγνώστηκε θετική στον νέο κορωνοϊό, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία και των ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή της και εφόσον χρειαστεί θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό και εργαζόμενοι στην Παθολογική Κλινική, η οποία λειτουργεί κανονικά.

Στα 6 τα κρούσματα στη Φούστανη Πέλλας

Στο χωριό Φούστανη της Πέλλας, που βρίσκεται εδώ και εννέα ημέρες σε καραντίνα και ήδη έχει καταγράψει έναν θάνατο από τον νέο κορωνοϊό, χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα. Το ένα από αυτά είναι ένας 48χρονος άνδρας που ανήκει στο περιβάλλον της 78χρονης γυναίκας που απεβίωσε. Ύστερα από αυτό η Πέλλα μετρά ήδη έξι κρούσματα.

Στις περιφερειακές ενότητες της δυτικής Μακεδονίας τα κρούσματα έφθασαν τα 145 και οι θάνατοι τους 17, ενώ το τελευταίο 24ωρο μια γυναίκα 68 χρόνων διακομίστηκε από το νοσοκομείο της Καστοριάς σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Καστοριά: «Προσοχή στις αρκούδες»

Στην Καστοριά οι τοπικές αρχές καλούν τους κατοίκους που βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά αν οι κατοικίες τους είναι κοντά στη λίμνη και στην περιοχή του σταδίου, καθώς έκανε εκεί την εμφάνισή της μια αρκούδα με τα δύο μικρά της.

Ήδη κλιμάκιο της ομάδας άρχισε έρευνες για να εντοπίσει εάν το ζώο έχει δημιουργήσει χώρο διαμονής κοντά στον ιστό της πόλης ή εξαιτίας της απουσίας όχλησης ή κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας κατεβαίνει από το βουνό για αναζήτηση τροφής.

Ντελίβερι αγίου φωτός από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Τέλος, να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι χθες δήλωνε τη διάθεσή της να προχωρήσει σε κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός, σε συνεργασία με τον μητροπολίτη της περιοχής κ. Άνθιμο. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό.

Σύμφωνα με το σχέδιο το άγιο φως θα μοιράσουν υπηρεσιακοί και εθελοντές, ενώ οι πιστοί που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να αφήσουν ένα ρεσό ή ένα φαναράκι έξω από τα σπίτια τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL