Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ 46 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Μεγάλος ο κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊού στα στρατόπεδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ 46 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Μεγάλος ο κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊού στα στρατόπεδα

Ερώτηση που συνυπογράφουν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες ο βουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης σχετικά με την αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας εν μέσω κορωνοϊού, λίγες ημέρες μετά το σχετικό και αναλυτικό ρεπορτάζ της “Αυγής”.

«Στρατιώτες που υπηρετούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και σε πλήθος άλλων στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα και στρατιώτες με συμπτώματα Covid-19. Ο συνωστισμός είναι μεγάλος σε πολλά από αυτά τα στρατόπεδα και η ψυχολογική πίεση και η αγωνία των στρατιωτών δημιουργεί εντάσεις.

Υπάρχουν καταγγελίες από σχεδόν όλα τα στρατόπεδα ότι δεν τηρούνται τα μέτρα καραντίνας εντός αυτών. Ο συνωστισμός είναι μεγάλος και ο κίνδυνος διάδοσης της ασθενείας εντός των χώρων είναι πραγματικά τρομακτικός. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας.

Η ιεραρχία έχει απαγορεύσει τις εξόδους και τις άδειες, στη λογική της μη διασποράς της νόσου. Όμως, ο συνωστισμός και η ψυχολογική πίεση που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες εντείνεται με αυτές τις πρακτικές», αναφέρει στο κείμενό της η ερώτηση.

Απευθυνόμενοι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ρωτούν συγκεκριμένα: Πρώτον, εάν έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα σε στρατιωτικές μονάδες και ποιος ήταν ο χειρισμός των ασθενών, των συναδέλφων τους και των χώρων. Δεύτερον, εάν, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, υπάρχει σχέδιο για την άμεση προστασία των φαντάρων, για πραγματοποίηση τεστ και απομόνωση του ασθενή. Τρίτον, αν εφαρμόζεται πρόγραμμα απολυμάνσεων στις μονάδες από πιστοποιημένα, εξειδικευμένα συνεργεία και, τέλος, αν πρόκειται να μεριμνήσει ώστε να δοθεί υγειονομικό υλικό σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι ο Ν. Παναγιωτόπουλος έχει δεσμευτεί για τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας μόνο για την επόμενη σειρά νεοσυλλέκτων, η οποία θα καταταγεί το καλοκαίρι, όταν μάλλον δεν θα υφίσταται ζήτημα. Για τους φαντάρους που υπηρετούν τώρα και το μόνιμο προσωπικό, αντίθετα, δεν έχει πει κουβέντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL