Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σχιζοφρενικό παραλήρημα για να γλιτώσει την καταδίκη

Από τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη - Πριν ακόμα εμφανιστούν οι δικαστές και η εισαγγελέας στην αίθουσα, και με την έδρα κενή, σηκώθηκε μόνος του στο εδώλιο και ξεκίνησε να δίνει σόου

Σε μια κακοστημένη παράσταση, με μέτρια σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερη ηθοποιία, επιδόθηκε χθες ο κατά το κατηγορητήριο βιαστής και δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη Μανόλης Κούκουρας πριν και κατά τη διάρκεια της δικάσιμης διαδικασίας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που κρίνει την υπόθεση. Σε μια εμφανή σε όλους και όλες συνειδητή προσπάθεια να βγει από την απελπιστική νομικά θέση του και να επικαλεστεί το ακαταλόγιστο, ο Έλληνας κατηγορούμενος υποκρίθηκε ένα σχιζοφρενικό παραλήρημα χωρίς να πείσει τον οποιονδήποτε. Συγκεκριμένα, πριν ακόμα εμφανιστούν οι δικαστές και η εισαγγελέας στην αίθουσα, και με την έδρα κενή, σηκώθηκε μόνος του στο εδώλιο και ξεκίνησε να δίνει σόου: «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι» είπε και συνέχισε: «Κυρία εισαγγελέα, θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη τη βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της». Ακολούθως, ο Κούκουρας επιχείρησε να επιτεθεί στον συγκατηγορούμενό του φωνάζοντας «εσύ είσαι ο δολοφόνος, θα σου σπάσω τα κόκαλα».

Όταν εισήλθε στην αίθουσα η έδρα, έκανε εμφανή τη δυσαρέσκειά της για το θέατρο του Κούκουρα, με την πρόεδρο να του λέει: «Εδώ αυτά που ξέρετε δεν περνάνε. Η παράσταση τελείωσε, αυτά που ξέρετε θα τα ξεχάσετε». Ο Κούκουρας συνέχισε να επιτίθεται, αρχικά στους συνηγόρους του, λέγοντας στον δικηγόρο του Θ. Μαντά «σκάσε κι εσύ» και στη συνέχεια και στη γιαγιά του -που είναι υπόλογη για σειρά ψεμάτων που έχει πει για να τον καλύψει- λέγοντάς της «ούτε το σόι, κανείς, μόνος μου». Βλέποντας την ψυχρή αντίδραση του δικαστηρίου απέναντι στο θέατρο, ο Κούκουρας είπε επίσης ότι «νιώθει σούπερ» και ότι έχει πάρει ναρκωτικά τα οποία ήρθαν στα χέρια του «μαγικά».

Η έδρα διόρισε δύο νέους συνηγόρους στον Ροδίτη κατηγορούμενο -αφού πρώτα οι παλαιοί υποστήριξαν ότι «τους συμπεριφέρεται έτσι εδώ και έναν μήνα»- και τον απέβαλε από την αίθουσα. Νωρίτερα είχε αναγνωστεί το πόρισμα των ψυχιάτρων της φυλακής που βεβαίωναν ότι ο Κούκουρας έχει «καλή λειτουργικότητα και κριτική ικανότητα», δηλαδή ότι δεν έχει κανένα ψυχικό πρόβλημα όπως παριστάνει.

Επεισοδιακή ήταν και η συνέχεια της δίκης, καθώς ο πατέρας της δολοφονημένης κοπέλας επιτέθηκε φραστικά στον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι είχε συνευρεθεί μαζί της με τη συναίνεσή της. «Τότε το μαχαίρι στον λαιμό τι το ήθελες, κάθαρμα;» φώναξε ο κ. Τοπαλούδης, από τον οποίον ζητήθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα όταν ηρέμησε η κατάσταση. Μετά την αποχώρησή του, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, ο οποίος έχει επιδείξει μια στοιχειωδώς λιγότερο προκλητική στάση από τον Έλληνα συγκατηγορούμενό του, δήλωσε προς το δικαστήριο ότι «θέλει να μπει δέκα μέτρα κάτω από το χώμα όταν ακούει αυτόν τον άνθρωπο πίσω του».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη 10 Μαρτίου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις