Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Οι αρμοί & τα λάφυρα της εξουσίας: Η περίπτωση της Ελένης Γιαννακοπούλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αρμοί & τα λάφυρα της εξουσίας: Η περίπτωση της Ελένης Γιαννακοπούλου

Τον οργανισμό δηλαδή, που υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας πιστοποιεί όλα τα πτυχία επαγγελματικής κατάρτισης, ελέγχει και πιστοποιεί όλες τις δομές επαγγελματικής κατάρτισης (κτήρια ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, ΙΕΚ, Κέντρων δια βίου μάθησης και κολλεγίων) αλλά και το περιεχόμενο σπουδών που παρέχονται σε αυτές.

Η Ελένη Γιαννακοπούλου που φιλοξενήθηκε σήμερα Στο Κόκκινο, στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, περιέγραψε τη χαώδη κατάσταση που βρήκε όταν μετά από επιλογή κατόπιν διαγωνισμού, τοποθετήθηκε στην θέση αυτή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/763169041&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

“Ο Οργανισμός λειτουργούσε χωρίς κανονισμό λειτουργίας, που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά κάθε φορέα” τόνισε η κ. Γιαννακοπούλου. Λειτουργούσε χωρίς να έχει διενεργήσει ποτέ εξετάσεις για την παροχή της πιστοποίησης ενώ χιλάδες άνθρωποι περίμεναν με αγωνία για να προχωρήσουν μια επιχείρηση ή να βελτιώσουν την μισθολογική τους κατάσταση- χωρίς την πιστοποίηση είσαι απλώς ανειδίκευτος και ως τέτοιος αμείβεσαι. Καταλαβαίνετε ποιος ευνοείται από ένα τέτοιο καθεστώς. Λειτουργούσε χωρίς οι υπάλληλοί του να έχουν εφαρμόσει τον νόμο περί ενιαίου μισθολογίου, με το έτσι θέλω, με αποτέλεσμα το 1/3 από αυτούς να αμείβεται με μισθούς 3-4.000 ευρώ.”

Ήταν επόμενες οι αντιδράσεις - Οι αρμοί της εξουσίας έδειξαν τα δόντια τους

“Με αφορμή μία επίπληξή μου σε υπάλληλο του Οργανισμού που αρνιόταν επίμονα να εκτελέσει απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, κατασκευάστηκε η γνωστή ιστορία της “Συριζαίας που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια”. Η απολύτως ανυπόστατη αυτή κατηγορία, διοχετεύθηκε καταλλήλως στο Πρώτο Θέμα και κρεμάστηκα στα μανταλάκια. Το θέμα πήρε αμέσως διαστάσεις και συνέπηξαν μέτωπο εργοδότες, κοινωνικοί εταίροι (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ ΕΣΕΕ), η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και ο… αρχιεπίσκοπος, ζητώντας την απομάκρυνση μου” είπε η κ. Γιαννακοπούλου. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέκυψε στις πιέσεις και η Διευθύνουσα παρέμεινε στη θέση της, στα δύο χρόνια που διοίκησε τον Οργανισμό ο πόλεμος ήταν διαρκής.

“Ωστόσο δεν σταμάτησα το έργο γαι το οποίο με εμπιστεύθηκε η κυβέρνηση. Και κανονισμός λειτουργίας δημιουργήθηκε και οι εξετάσεις έγιναν και ηλεκτρονικό σύστημα εγκαθιδρύθηκε ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις ενέργειες και τις συναλλαγές και ο νόμος για τα μισθολογικά εφαρμόστηκε”.

Ωσπου ήρθε η κυβέρνηση των αρίστων και τα ξεθεμελίωσε όλα. Κατήργησαν τον κανονισμό -αν μπείτε στην ιστοσελίδα του ΕΠΟΠΠΕΠ θα το διαπιστώσετε, τον έχουν κατεβάσει- και επανέφεραν την διαπροσωπική συναλλαγή. Για να πάρει ένα χαρτί κάποιος δηλαδή, πρέπει να πάει αυτοπροσώπως στον Οργανισμό και να μιλήσει σε υπάλληλο. Αντιλαμβάνεσθε…η μικρομεσαία διαφθορά εν δράσει”

Αντιλαμβανόμεθα…Οργανισμοί σαν τον ΕΟΠΠΕΠ είναι λάφυρα για τα μεγάλα συμφέροντα. Και οι “αρμοί” μικροί και μεγάλοι, παίζουν καθοριστικό ρόλο στον διαμοιρασμό των λάφυρων. Η δεύτερη φορά Αριστερά να το θυμάται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL