Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Συνεχίζεται το μπαράζ "λουκέτων" στα ΕΛ.ΤΑ. της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται το μπαράζ "λουκέτων" στα ΕΛ.ΤΑ. της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Άλλα δύο καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. κατεβάζουν ρολά από Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δείχνει ότι η διοίκηση των ταχυδρομείων είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την αντεργατική πολιτική της με τις απολύσεις των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες και να οδηγήσει σε συρρίκνωση και απαξίωση τα ΕΛ.ΤΑ.

Μετά τα καταστήματα στη Μανουσογιαννάκη, στο ύψος της Τσιμισκή και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, «λουκέτο» βάζει η διοίκηση και στα καταστήματα της Τριανδρίας και Βυζαντίου στην Καλαμαριά, ενώ έπεται συνέχεια, αφού ο σχεδιασμός είναι να κλείσουν συνολικά 11 υποκαταστήματα. Αν και οι διοικούντες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «προσωρινή» αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων αυτών, οι εργαζόμενοι, που αντιδρούν στις απολύσεις και στα λουκέτα, σχολιάζουν ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Επισημαίνουν ότι είναι πρώτη φορά που τα ΕΛ.ΤΑ. κλείνουν με τέτοιο ρυθμό καταστήματα, και μάλιστα χωρίς να έχουν ενημερώσει το κοινό που εξυπηρετούν.

Αιτία για τα λουκέτα είναι η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 232 εργαζόμενων στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα το μόνιμο προσωπικό να μην επαρκεί για τη λειτουργία όλου του δικτύου των ΕΛ.ΤΑ. στον νομό. Επίσης ήδη πολλά καταστήματα υπολειτουργούν, ενώ η επικείμενη απόλυση όλων των έκτακτων εργαζομένων στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης θα οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Υποταγή σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης αποδεικνύουν με τις επιλογές τους την υποταγή τους σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Για τη Θεσσαλονίκη -και την ευρύτερη περιοχή- το κλείσιμο πολλών ταχυδρομικών γραφείων και ο περιορισμός του ωραρίου κάποιων άλλων συνιστά επιπλέον υποβάθμιση της φυσιογνωμίας της πόλης και κάποιων γύρω περιοχών, όπου επίσης τα ΕΛΤΑ βάζουν λουκέτο» τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. «Μπροστά στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση επιβάλλεται αντίσταση, οργάνωση και αγώνας από όλους τους εργαζόμενους» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL