Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Εκτορ Μπεγερίν / Εκτορ Μπεγερίν: Ο Ισπανός δεξιός μπακ της Άρσεναλ είναι αριστερός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτορ Μπεγερίν / Εκτορ Μπεγερίν: Ο Ισπανός δεξιός μπακ της Άρσεναλ είναι αριστερός

Ήταν 19 Ιανουαρίου και η Άρσεναλ έπαιζε με την Τσέλσι για το πρωτάθλημα. Όλα κυλούσαν ιδανικά στο παραδοσιακό λονδρέζικο ντέρμπι, καθώς η ομάδα του κέρδιζε με 2-0 από το ημίχρονο και ο ίδιος έκανε ένα αρκετά καλό ματς. Όταν όμως ο αγώνας έφτασε στο 70ό λεπτό, τα χαμόγελα των γηπεδούχων πάγωσαν από τις κραυγές πόνου του Ισπανού.

Ένα χρόνο και δυο μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ντέρμπι με τη Τσέλσι, που του κόστισε εννέα μήνες απουσίας από τα γήπεδα, ο 24χρονος δεξιός μπακ της Άρσεναλ Έκτορ Μπεγερίν είδε τη διαδρομή από την Κόλαση στον Παράδεισο να ολοκληρώνεται. Κατά σύμπτωση, απέναντι στην ίδια ομάδα.

Ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές του, καθώς πέτυχε ως αρχηγός της ομάδας το γκολ της ισοφάρισης στην έδρα της μισητής αντιπάλου τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα και τρία λεπτά αφότου η Τσέλσι είχε πάρει για δεύτερη φορά το προβάδισμα. Το γκολ είχε ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς η Άρσεναλ έπαιζε από το 26o λεπτό με έναν παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής, αλλά και σε γενικότερο επίπεδο γιατί η ομάδα διανύει φέτος τη δυσκολότερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας της. Ο Μπεγερίν πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ κι έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση, η οποία τον έφερε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα πρώτα θέματα των σάιτ.

Όμως ο Μπεγερίν δεν αξίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο μόνο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Έξω από το γήπεδο η στάση του στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα είναι επίσης αξιοπρόσεκτη.

Δεν δείχνει τους κοιλιακούς του όταν πανηγυρίζει. Δεν επιδεικνύει την προσωπική του ζωή και δεν μοστράρει ακριβά αυτοκίνητα στα social media. «Με έχουν αποκαλέσει λεσβία, επειδή έχω μακριά μαλλιά. Υπάρχουν όμως κι άλλα είδη ομοφοβικών σχολίων. Έχω μάθει να τα αντιμετωπίζω, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που με επηρεάζουν» δήλωνε τον Σεπτέμβριο του 2018 σε συνέντευξή του στους “Times”, θίγοντας εκτενώς τα στερεότυπα στον χώρο του αθλητισμού. «Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν μια συγκεκριμένη ιδέα για το λουκ και τη συμπεριφορά ενός ποδοσφαιριστή. Είσαι λίγο διαφορετικός; Τότε γίνεσαι στόχος».

“Είναι αδύνατον για κάποιον στο ποδόσφαιρο να παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι γκέι. Κάποιοι φίλαθλοι δεν είναι έτοιμοι. Όταν συνέβη στο ράγκμπι με τον Γκάρεθ Τόμας, οι άνθρωποι τον αντιμετώπισαν με σεβασμό. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ο ίδιος πολιτισμός, ειδικά για παίκτες από την αντίπαλη ομάδα» συμπλήρωνε.

Θέση πήρε και για την καταστροφή του περιβάλλοντος λίγο καιρό μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στη Σιβηρία το περασμένο καλοκαίρι. "Πολλά απ’ όσα συμβαίνουν ο κόσμος τα κάνει για τα λεφτά. Σκοτώνουμε τόσα πολλά δάση επειδή θέλουμε περισσότερα λεφτά. Αλλά τι θα συμβεί αν δεν υπάρχει Γη; Δεν θα έχεις πού να ξοδέψεις τα λεφτά" είχε δηλώσει στο BBC 5 Live Sport.

Η τελευταία του τοποθέτηση αφορούσε τις εκλογές στη Βρετανία, όπου δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τον ακροδεξιό Μπόρις Τζόνσον. «Νέοι άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν το μέλλον. Σήμερα είναι η ευκαιρία για όλους τους Βρετανούς να επηρεάσουν το μέλλον και τη ζωή τους, όπως και αυτών που ζουν εδώ. #FuckBoris #GoVote» ήταν το μήνυμα του Μπεγερίν, ο οποίος έδωσε στον γνωστό για την αγάπη του στην Άρσεναλ Τζέρεμι Κόρμπιν έναν ακόμη λόγο να την υποστηρίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL