Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Προσφυγή στο ΣτΕ για τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ

«Πατάει γκάζι ο ΟΣΕΘ για τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας σε συνεργασία με ΟΑΣΘ και εργαζόμενους» ήταν ο τίτλος της χθεσινής ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης μετά τις συναντήσεις που είχε στα γραφεία του ΟΑΣΘ με τη διοίκηση του Οργανισμού και με το σωματείο των εργαζομένων. Όμως το προσεχές διάστημα ίσως να υποχρεωθεί να πατήσει «φρένο» στην παραχώρηση του 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ...

Και αυτό διότι, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι στη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας για τη σύμβαση που θέλει να υπογράψει ο ΟΣΕΘ και ο ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ για την παραχώρηση των 28 γραμμών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δ. Τσερμενίδη, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν δικαστικά αμέσως μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του σχεδίου της σύμβασης που έστειλε ο ΟΣΕΘ. Μάλιστα έστειλαν ήδη τη γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του συνδικάτου τους (σ.σ.: Γ. Κουκιάδη και Κ. Χρυσόγονου), που τεκμηριώνει ότι η σύμβαση αυτή, με απευθείας ανάθεση συγκοινωνιακού έργου κόστους άνω των 23 εκατ. ετησίως, είναι παράνομη, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, «ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσερμενίδης.

Τη θέση τους αυτή σκοπεύουν να επαναλάβουν οι εργαζόμενοι και στη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα στα γραφεία του ΟΣΕΘ με τη συμμετοχή των διοικήσεων του ΟΑΣΘ, των ΚΤΕΛ και του συνδικάτου εργαζομένων. «Εμείς θα δηλώσουμε και σε αυτήν τη σύσκεψη ότι διαφωνούμε κατηγορηματικά με την εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ και η απόφασή μας να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να την ακυρώσουμε είναι οριστική και θα υλοποιηθεί», τόνισε ο πρόεδρος του συνδικάτου στην ιστοσελίδα «Voria.gr».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL