Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Καταγγελία εργαζομένων / Καταγγελία εργαζομένων: Αλαζονική συμπεριφορά και κακοδιοίκηση στο "Αλεξάνδρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία εργαζομένων / Καταγγελία εργαζομένων: Αλαζονική συμπεριφορά και κακοδιοίκηση στο "Αλεξάνδρα"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον  προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 9 το πρωί, οι εργαζόμενοι προκειμένου να καταγγείλουν τη διοικήτρια του νοσοκομείου Ευαγγελία Παππά για παράνομες και αναιτιολόγητες μετακινήσεις, προβληματικές διαδικασίες προμηθειών καθώς και για τη μη απορρόφηση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας του γεγονότος ότι το νοσοκομείο καλύπτει ανάγκες προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Η διοικήτρια επιδεικνύει συνεχόμενη επιθετική στάση απέναντι στους εργαζόμενους, η οποία εκφράζεται με παράνομες και αναιτιολόγητες μετακινήσεις και καθαιρέσεις υπαλλήλων από θέσεις ευθύνης, με προκλητική απαξίωση και έλλειψη συνεργασίας με τους θεσμούς και τις δομές του νοσοκομείου, όπως επίσης με εφαρμογές μεθόδων εκφοβισμού που προσβάλλουν το επιστημονικό κύρος των υπαλλήλων, καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση - κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων για κινητοποίηση, η Ευ. Παππά ασκεί διοίκηση που οδηγεί σε προβληματικές διαδικασίες προμηθειών με αποτέλεσμα τη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ενώ η δημόσια Υγεία βάλλεται τα τελευταία χρόνια από μείωση κονδυλίων λόγω απαράδεκτων πολιτικών αποφάσεων και σχεδίων, με ευθύνη της διοικήτριας δεν απορροφήθηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ λόγω του ότι το νοσοκομείο καλύπτει ανάγκες προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Επιπροσθέτως, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοικήτρια παραμένει  στη θέσης της παρότι έχει καταδικασθεί για κακοδιαχείριση.

Η Ευ. Παππά προ διμήνου καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο για κακοδιαχείριση, αλλά βρίσκεται στη θέση της και συνεχίζει να λαμβάνει καθυστερημένα αποφάσεις για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων στον χώρο του νοσοκομείου επιβαρύνοντας την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών και διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και την εργασιακή ειρήνη, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζόμενων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL