Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κ.Μακεδονία ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κ.Μακεδονία ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας

Πιο συγκεκριμένα, οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις θα απαγορεύσουν την κίνηση των φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από τις 06:00 τα ξημερώματα αύριο, Κυριακή, έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 6 Ιανουαρίου.

Επίσης, ανακοινώνεται η απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και καλούνται οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες στην περίπτωση που τα οχήματα τους δεν φέρουν ειδικά ελαστικά.

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ κλιμάκια της τροχαίας και της πυροσβεστικής θα βρίσκονται στους δρόμους για να συντονίζουν την κίνηση.

Αναλυτικότερα, από την αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας, ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου, από την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από τη Γέφυρα Λουδία έως τα όρια με την Κοζάνη και την εθνική οδό (πρώην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών) από διασταύρωση Μπαλτζή έως τα όρια της Πιερίας.

Στο νομό Κιλκίς, η απαγόρευση θα ισχύσει για όλα τα φορτηγά οχήματα άνω των 1,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί της Α.Θ.Ε (πρώην ΠΑΘΕ), από το 516 χλμ έως το 548 χλμ και επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν.Πετριτσίου από το 25 χλμ έως το 89 χλμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Πέλλας, η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών ισχύει για όλο το εθνικό οδικό δίκτυο. Στην Πιερία απαγορεύεται η κίνηση στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από Πλαταμώνα μέχρι Κλειδί, στις παλιές εθνικές οδούς Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς και Θεσσαλονίκης – Κατερίνης καθώς και στην 13η Εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας.

Στο νομό Σερρών η απαγόρευση ισχύει στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σέρρες – Προμαχώνα (από τη χθ 95,5 έως την χθ 33,0), στην εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης (χθ 0 έως την χθ 10,3), στην εθνική οδό Σερρών Δράμας (από τη χθ 0 έως την χθ 52,2), την εθνική οδό Μεσοράχης – Αμφίπολης (από τη χθ 0 έως την χθ 27,5) και την επαρχιακή οδό Δράμας – Αμφίπολης (από τη χθ 14,5 έως τη χθ 50).

Τέλος, στο νομό Χαλκιδικής απαγορεύται η κυκλοφορία των φορτηγών φορτίου άνω των 1,5 τόνου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Γαλάτιστα - Άγιος Πρόδρομος (νέα χάραξη προς Αρναία) - Αρναία - Παλαιοχώρι - Στρατώνι – Ιερισσός. Επίσης, στη Ν.Ε.Ο. Αγιος Πρόδρομος – Πολύγυρος, την Π.Ε.Ο. Γαλάτιστας - Άγιος Πρόδρομος – Πολύγυρος, την Π.Ε.Ο. Αγίου Προδρόμου – Αρναίας και τη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL