Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Το 2021 το μετρό φτάνει Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το 2021 το μετρό φτάνει Πειραιά

Όλως τυχαίως, χθες, ημέρα που το ΚΑΣ με τη γνωμοδότησή του "έντυσε" την απόφαση της κυβέρνησης να καταστρέψει την πολιτιστική κληρονομιά στον σταθμό Βενιζέλου, στο μετρό Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής το πρωί επισκέφθηκε το εργοτάξιο του σταθμού "Πειραιάς", της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό, από Αγία Μαρίνα προς Πειραιά.

Εν πολλοίς κατήγγειλε το "σύνηθες", ότι παρέλαβε καμένη γη, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση για την κατασκευή της επέκτασης 7,6 χλμ. υπόγειας γραμμής μήκους με έξι σταθμούς υπεγράφη τον Μάρτιο του 2012 (συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης... το 2017), οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή της με πλήθος προβλημάτων να ανακύπτει στη συνέχεια, όπως η προβληματική χωροθέτηση του κεντρικού σταθμού που χθες επιθεώρησε. Είπε λοιπόν ότι το έργο αυτό, ενώ έπρεπε "κανονικά να είχε παραδοθεί το 2019, δεν έχει ούτε καν τα σκυροδέματα. Αυτό σημαίνει ότι η συμβατική υποχρέωση για την ολοκλήρωση των τριών σταθμών (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021. Αυτή είναι η συμβατική υποχρέωση και σε αυτό πρέπει να στοχεύσουμε". Ανέφερε ακόμη ότι οι τρεις πρώτοι σταθμοί (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) θα είναι έτοιμοι, το καλοκαίρι.

Καθυστέρηση στην έναρξη του τραμ λόγω Πατούλη

Για καθυστερήσεις κατηγόρησε ξανά την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή τη φορά για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του συστήματος κομίστρου του μετρό στους τρεις σταθμούς, ενώ στο θέμα έναρξης λειτουργίας του τραμ στον Πειραιά, όπως φαίνεται κι αυτό θα καθυστερήσει, αυτή τη φορά όχι με ευθύνη της περασμένης διαχείρισης. Όπως εξήγησε, "μπορεί άμεσα να τεθεί σε λειτουργία, ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα, καθώς στο Δέλτα του Φαλήρου η Περιφέρεια Αττικής θα ξεκινήσει, μέσα στον Ιανουάριο, κάποια έργα, τα οποία θα διαρκέσουν σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό 4-6 μήνες. Το ζήτημα είναι λοιπόν κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσει το τραμ για ένα μήνα, να κλείσει και να ξανανοίξει. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς για να αποφασίσουμε από κοινού για τις κινήσεις μας" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL