Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια πραγματοποιώντας πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε πριν έντεκα χρόνια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με ισχυρή την αστυνομική παρουσία, καθώς τα ΜΑΤ βρίσκονταν αριστερά και δεξιά της πορείας διαρκώς, η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια κατευθύνθηκε και προς τη Βουλή. Παράλληλα δυνάμεις των ΜΑΤ υπήρχαν σε όλες τις γωνίες από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα σε Σταδίου και Ακαδημίας.

Στις 6 το απόγευμα, καλείται συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επίσης στις 21:00 στο σημείο της δολοφονίας του Αλ.Γρηγορόπουλου, (Τζαβέλα και Μεσολογγίου) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Στη Θεσσαλονίκηφοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν πορείες με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τους φοιτητικούς συλλόγους τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες, ενώ μαθητές και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν μια τρίτη πορεία.

Οι πορείες κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους (Τσιμισκή, Εγνατία), έφτασαν ως το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και κατέληξαν στην Καμάρα.

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν στιγμές έντασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL