Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.6°C
1 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.8°C20.7°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
19.9°C27.0°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
28 °C
25.2°C34.4°C
4 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
3 BF 72%
Πολυτεχνείο: Αστυνομικά μέτρα με 5.000 αστυνομικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολυτεχνείο: Αστυνομικά μέτρα με 5.000 αστυνομικούς

Άλλωστε, ήδη από τη Δευτέρα και τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ στον δρόμο έχουν κάνει την εμφάνισή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ομάδας "Δράση", που αντικατέστησε τη διαβόητη και καταργηθείσα ομάδα "Δέλτα".

Η νέα ομάδα θα επιβαίνει κι αυτή σε δίκυκλα μικρού κυβισμού, "παπάκια", και αποτελείται σε αυτή τη φάση από 50 αστυνομικούς που θα είναι χωρισμένοι σε 5 ομάδες των 10 σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα είναι η πρώτη τους πορεία και αναμένεται να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στα Εξάρχεια.

Εκτός από τους αστυνομικούς, στα αστυνομικά μέτρα θα χρησιμοποιηθεί, όπως συνήθως, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και drone.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί έλεγχοι σε λεωφορεία γύρω από πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου γίνονται ήδη εδώ και δύο ημέρες, με τους αστυνομικούς είτε να σταματάνε λεωφορεία και να κατεβάζουν οι επιβάτες, είτε να επιβιβάζονται σ’ αυτά για ελέγχουν σε νεαρούς ή σε έχοντες κάποιο σακίδιο.

Στ. Μπαλάσκας: “Έτοιμες οι φυλακές για όποιος πετάξει μολότοφ”

Στο μεταξύ, ο συνδικαλιστής αστυνομικός που πρόσφατα καθαίρεσε η ΠΟΑΣΥ για τις δηλώσεις του τον περασμένο Αύγουστο, όταν παρομοίωσε τους μετανάστες με «σκόνη» που θα σκουπιστεί από την αστυνομία και «πραγματικά σκουπίδια» τους «σκληρούς ποινικούς, τους ακροαριστερούς, τους ιδιαίτερους», Σταύρος Μπαλάσκας έσπευσε στο ραδιόφωνο Ελλάδα 94,3 να αναφέρει ότι «οι φυλακές είναι έτοιμες και είναι εκεί για όποιον επιθυμεί να πετάξει μολότοφ στην επέτειο του Πολυτεχνείου».

Σημείωσε επίσης ότι «οι Έλληνες θέλουν να γιορτάσουν την επέτειο χωρίς φασαρίες. Είναι μια γιορτή της δημοκρατίας. Αν και έχει ξεθωριάσει σαν πολιτικό γεγονός η επέτειος, παρ’ όλα αυτά εμείς θα είμαστε εκεί με 5.000 αστυνομικούς, με 15 διμοιρίες αστυνομικών έξω από την αμερικανική πρεσβεία να φυλάνε το κτήριο και με τις νέες ομάδες δράσης που επανασυστήθηκαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL