Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Καταγγελία από την "Ανοιχτή Πόλη" / Καταγγελία από την "Ανοιχτή Πόλη": Σύμβουλος Παιδείας του Μπακογιάννη συνομιλήτρια του Κασιδιάρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία από την "Ανοιχτή Πόλη" / Καταγγελία από την "Ανοιχτή Πόλη": Σύμβουλος Παιδείας του Μπακογιάννη συνομιλήτρια του Κασιδιάρη

"Και να που η πλατεία Βικτωρίας, με αυτές τις τρεις μικρές κινητοποιήσεις, είναι άδεια σήμερα, είναι καθαρή, μόνο περιστέρια. Αυτό είναι το ξεκίνημα να καθαρίσει όλη περιοχή”. Είναι 12 Μαΐου 2011. Στη Βικτώρια δήθεν αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική της πλατεία και την έχουν αδειάσει από ανθρώπους για να τη γεμίσουν με μίσος.

Είναι η μέρα που οι χρυσαυγίτες δρέπουν τους καρπούς από τις γιαγιάδες που περνούν απέναντι και η μέρα που έχουν αδράξει την αφορμή της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη, η οποία έχει προηγηθεί δύο ημέρες πριν, ώστε να εξαπολύσουν γενικευμένες επιθέσεις εναντίον μεταναστών σε μορφή ναζιστικών αντιποίνων, "για κάθε ένα δικό μας θύμα - δεκάδες δικά σας". Ο τραγικός απολογισμός είναι η δολοφονία ενός μετανάστη και ο σοβαρός τραυματισμών 15 συνολικά ατόμων, από τους οποίους οι 13 είναι μετανάστες.

Τα λόγια στην εισαγωγή ανήκουν στη Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη και αποτελούν απόσπασμα της ομιλίας της από εκείνη την ημέρα. Η Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά η σημερινή υπεύθυνη Παιδείας του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων κι έχει ήδη προλάβει να συνδέσει το όνομά της με την απόφαση για κλείσιμο του πακιστανικού σχολείου στα Σεπόλια ικανοποιώντας ένα χρόνιο απωθημένο των χρυσαυγιτών.

Το θέμα ανέδειξε με ανοιχτή επιστολή της στον Κώστα Μπακογιάννη το περασμένο Σάββατο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως σημείωνε η παράταξη, η Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη είχε πάρει τον λόγο από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ήταν παρόντες ακόμη ο Νίκος Παναγιώταρος και πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής, η οποία καθοδηγούσε τη ρατσιστική σύναξη.

Στο βίντεο από το γεγονός που δημοσίευσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο “παρουσιαστής” εμφανίζεται να αναγγέλλει μάλιστα ότι μόνο δύο κοινοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες, η Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη και ο χρυσαυγίτης Χρήστος Αθανασάκος.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της "Ανοιχτής Πόλης", η οποία ζήτησε την άμεση αποπομπή της συμβούλου Παιδείας. «Δεν μπορεί τα ζητήματα Παιδείας του δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη» έγραψε σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος και ανακοίνωσε ότι η παράταξη θα θέσει το ζήτημα στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

“Σοβαρά, κύριε Μπακογιάννη, επιμένετε να σιωπάτε για την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας κ. Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη και την επιμονή της να μην δοθούν αίθουσες στο σχολείο των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας;” ήταν το καταληκτικό ερώτημα που απηύθυνε από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην αρχή της ανάρτησής του ο Νάσος Ηλιόπουλος θύμισε ότι στην προεκλογική εκστρατεία για τον Δήμο Αθηναίων ξεκάθαρη θέση της "Ανοιχτής Πόλης" ήταν πως δεν θα υπάρχει κανένας διάλογος με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: "Από τότε η 'Ανοιχτή Πόλη' είχε πει το αυτονόητο: ότι θα κριθούμε όλοι μας στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια. Και τώρα ήρθε η ώρα της πράξης. Ο δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση υπό το βάρος μίας αποκάλυψης".

Θύμισε ακόμη ότι "τον Μάιο του 2011 η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας κ. Δήμητρα - Ινές Αγγελή - Λυκούδη συμμετείχε ως εκλεγμένη με την παράταξη του κ. Κακλαμάνη" και αποκάλυψε ότι "ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής πριν από την κυρία Λυκούδη έκλεισε με τη φράση 'αν χρειαστεί να χυθεί αίμα, θα χυθεί αίμα'. Η κυρία Λυκούδη πήρε τον λόγο αμέσως μετά, ενώ ακουγόταν το σύνθημα 'Το αίμα κυλάει / εκδίκηση ζητάει'. Σύμφωνα με την τοποθέτησή της ο στόχος της κινητοποίησης ήταν απλός: 'Να καθαρίσει όλη η περιοχή'".

"Τις επόμενες ημέρες το κέντρο της Αθήνας γνώρισε ένα πρωτοφανές ρατσιστικό πογκρόμ" υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος και κατέδειξε την εργαλειοποίηση της δολοφονίας του Μ. Καντάρη από τους φασίστες: "Με αφορμή την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, ένας ακροδεξιός όχλος επιτέθηκε σε μετανάστες και μετανάστριες, κατέστρεψε καταστήματα, τραυμάτισε δεκάδες και δολοφόνησε έναν".

"Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού" ήταν το μήνυμα του Νάσου Ηλιόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL