Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την απονομή δικαιοσύνης στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την απονομή δικαιοσύνης στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

"Να κινηθούν οι άμεσα οι διαδικασίες για την απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση της δολοφονίας του φίλου και αδελφού μας Ζακ Κωστόπουλου για την αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, καθώς και τη διεξαγωγή μιας διαφανούς και δίκαιης δίκης" ζητάει με χθεσινή της ανακοίνωση η Πρωτοβουλία Justice for Zak / Zackie υπενθυμίζοντας ότι χθες συμπληρώνονταν δεκσατρείς μήνες από τη βάναυση και δημόσια δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

"Η ανακριτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2019, ενώ, σύμφωνα με τις δικηγόρους της οικογένειας Κωστόπουλου, από τις 25 Σεπτεμβρίου έχει εισαχθεί η εισαγγελική πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, ενώ οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν ελεύθεροι τη ζωή τους, κάποιοι από αυτούς δε αμετανόητοι, όπως διαφαίνεται από τον υβριστικό και ρατσιστικό λόγο που εξαπολύουν ενάντια στον νεκρό" σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

"Η καθυστέρηση που παρατηρούμε στις δικαστικές διαδικασίες δεν μπορεί να συμβάλει στο δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για απονομή δικαιοσύνης, ενώ μπορεί να εισφέρει στη δημόσια ζωή μια αίσθηση ανοχής στην ατιμωρησία. Ζητούμε να κινηθούν οι άμεσα οι διαδικασίες για την απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση της δολοφονίας του φίλου και αδελφού μας Ζακ Κωστόπουλου για την αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, καθώς και τη διεξαγωγή μιας διαφανούς και δίκαιης δίκης" καταλήγουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL