Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Αλ. Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: / Αλ. Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: Να προστατευτούν οι δανειολήπτες από τις "μεταμφιεσμένες" εισπρακτικές εταιρείες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: / Αλ. Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: Να προστατευτούν οι δανειολήπτες από τις "μεταμφιεσμένες" εισπρακτικές εταιρείες

Να αξιοποιήσει το νομικό πλαίσιο που ετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση για την προστασία των δανειοληπτών από τις εισπρακτικές εταιρείες που έχουν «μεταμφιεστεί» σε δικηγορικά γραφεία κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι μετά τα υψηλά πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που τους επιβλήθηκαν επί της προηγούμενης κυβέρνησης πολλές εισπρακτικές εταιρείες έκαναν «by-pass» συνεχίζοντας την παρενόχληση των δανειοληπτών μέσω δικηγορικών γραφείων και εταιρειών. εκμεταλλευόμενες ένα κενό νόμου. Ο υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Ο Αλ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είχε εξαιρέσει τους δικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρείες από το πεδίο εφαρμογής του νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι εταιρείες. «Οι εισπρακτικές εταιρείες υπέστησαν τα πρόστιμα, πολλές από αυτές έκλεισαν, πρόστιμα των 300.000, 500.000, 600.000 ευρώ, μιλώ για το πλαίσιο και το χρονικό διάστημα της προηγούμενης κυβέρνησης, κι έτσι λοιπόν, με αυτό το by-pass, βρήκαν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που δεν θα μπορούσαν πλέον να κάνουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τριανταφυλλίδης.

Από το καλοκαίρι του 2018 είχε συγκροτηθεί επιτροπή που επεξεργάστηκε τον νόμο για τις εισπρακτικές εταιρείες βελτιώνοντάς τον και προβλέποντας, μεταξύ άλλων, πρόστιμο για όσους δικηγόρους παρενοχλούν ή απειλούν τους δανειολήπτες. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, όμως δεν πρόλαβε να ψηφιστεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων. «Δεν προκάμαμε», όπως σχολίασε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL