Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένα ακόμα ήδη δρομολογημένο μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζεται

Ένα ακόμα δρομολογημένο μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχε ήδη εξαγγείλει από την περσινή ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας ως τότε πρωθυπουργός και είχε ψηφιστεί ήδη από τον Δεκέμβριο το «Βοήθεια στο Σπίτι» με μόνιμες 3.200 προσλήψεις ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εφαρμόσει η Ν.Δ. δια του υπουργού Εσωτερικών της, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε διασφαλίσει πλήρως τους πόρους του προγράμματος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου στον ΑΝΤ1 το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα προχωρήσουν οι μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που ήδη είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την τροπολογία που καταθέτουμε σήμερα, το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" αναβαθμίζεται και γίνεται επιτέλους μόνιμος θεσμός του κράτους. Ταυτόχρονα λήγει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρείας και αέναης ανακύκλωσης για χιλιάδες συμβασιούχους που στελεχώνουν το πρόγραμμα» είχε αναφέρει στην Βουλή ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης εισηγούμενοςστην Ολομέλεια της Βουλής την τροπολογία με την οποία το "Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι" εντάσσεται σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α΄βαθμού και στελεχώνεται με μόνιμο προσωπικό.

Συντάκτης: avgi.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Χαρίτσης: Μόνιμος θεσμός το “Βοήθεια στο Σπίτι”, τέλος στην εργασιακή ομηρεία (Video)

 

Μόνιµη η «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους ηλικιωµένους

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ

Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά και επίσημα την καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Στόχος του είναι να γίνει ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς, δεμένο με την κοινωνία και βασικός κορμός ενός προοδευτικού πόλου, που θα αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις της συντηρητικής Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο