Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Τελικά δεν ήταν «Παναγίες»;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τελικά δεν ήταν «Παναγίες»;

Λίγες ώρες αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας οι πολύ σοβαρές καταγγελίες 19χρονου εργαζόμενου για το “Ετρούσκο” στην Κέρκυρα, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Έκτορας Μποτρίνι δήλωσε απόλυτη άγνοια για τα αναφερόμενα περιστατικά βίας εις βάρος του μαθητευόμενου. Είχε πει, μάλιστα, ότι όσο ο ίδιος βρίσκεται στην κουζίνα δεν έχει παρατηρήσει ποτέ παραβατικές συμπεριφορές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "όλοι είναι Παναγίες".

Λίγες ώρες ωστόσο μετά το πρώτο του σχόλιο, ο διάσημος σεφ φάνηκε να χάνει την... πίστη του, καθώς αποφάσισε να απομακρύνει δύο υπαλλήλους, ενώ ένας εργαζόμενος αποχώρησε μόνος του μετά τις καταγγελίες. Άραγε στη σέλφι που δημοσίευσε για ν' αποδείξει το καλό κλίμα που επικρατεί στην κουζίνα του εστιατορίου συμπεριλαμβάνονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα;

Την ώρα όμως που ο Έ. Μποτρίνι δείχνει έμμεσα ότι αναγνωρίζει μέσω της απομάκρυνσης των δύο υπαλλήλων ότι οι καταγγελίες του 19χρονου έχουν βασιμότητα, φρόντισε να βγει και στην αντεπίθεση. Μέσω ανακοίνωσης του πληρεξούσιου δικηγόρου της επιχείρησης Ηλία Πλασκοβίτη, ο σεφ απειλεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη απέναντι σε όσους δημοσιεύουν άκριτα την καταγγελία και συμπεριλαμβάνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, ψευδείς αναφορές.

Παράλληλα, χωρίς να προσθέτει τίποτα στην ουσία της υπόθεσης, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης βγάζει στη φόρα το όνομα του 19χρονου, κίνηση που έχει αποτέλεσμα τη στοχοποίηση του μαθητευόμενου και δίνει σάρκα και οστά στην απειλή που άκουγε συχνά - πυκνά από τον υπεύθυνο της κουζίνας ότι δεν θα βρει ποτέ ξανά δουλειά σε εστιατόριο.

“Θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση;”

Στον αντίποδα οι αντιδράσεις για τις εργασιακές συνθήκες στο “Ετρούσκο” πληθαίνουν, με το θέμα να φτάνει ακόμη και στη Βουλή. Χθες βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την υπόθεση ζητώντας να μάθουν αν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα ώστε να μην χάσει ο εργαζόμενος που έχει υποστεί αυτή την επίθεση για φέτος την εκπαιδευτική χρονιά.

Ζητούν ακόμη να αφαιρεθεί από τους εργοδότες και τα στελέχη τους το δικαίωμα βαθμολόγησης και απόλυσης των πρακτικά ασκούμενων, αλλά και να μπορούν όλοι οι σπουδαστές να κάνουν πρακτική άσκηση με διασφαλισμένα όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Θέση για την καταγγελία του 19χρονου πήρε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα Αλέκος Αυλωνίτης μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, διευκρινίζοντας αρχικά ότι θα πρέπει πρώτα “να εξακριβωθεί η αλήθεια με έλεγχο που θα γίνει και από τη Δικαιοσύνη και από τη διοίκηση». Υπογράμμισε πάντως ότι η συγκεκριμένη καταγγελία, που πήρε πανελλήνια διάσταση, «έχει πολλά στοιχεία βασιμότητας».

Κρήτη: Έβγαλε όπλο σε εργαζόμενο που ζήτησε ένσημα

Περίσσεμα... λεβεντιάς στους εργοδότες εντοπίζεται και στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, όπου ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου απείλησε με όπλο εργαζόμενο όταν εκείνος πήγε να ζητήσει την καταβολή ενσήμων για εργασία περίπου τριών μηνών. Τότε ήρθε αντιμέτωπος με την οργή του αφεντικού της οικογενειακής επιχείρησης, ο οποίος σήκωσε το όπλο του, το έδειξε στον υπάλληλο και του είπε: «Σήκω φύγε, δεν θα σε ασφαλίσω. Θα σε πυροβολήσω αν ξανάρθεις εδώ».

Ο υπάλληλος τρομαγμένος αποχώρησε και κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου και την επόμενη μέρα στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ο οποίος διέφυγε το Αυτόφωρο, έχει απασχολήσει ξανά την αστυνομία καθώς έχει συλληφθεί για λαθρεμπόριο και διακίνηση προϊόντων - μαϊμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL