Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Νεκρή σε δύσβατη περιοχή της Ικαρίας η 35χρονη αστροφυσικός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεκρή σε δύσβατη περιοχή της Ικαρίας η 35χρονη αστροφυσικός

Δυστυχώς δεν είχε αίσιο τέλος η έρευνα για τον εντοπισμό της 35χρονης αστροφυσικού από τη Βρετανία που αγνοείτο από το πρωί της 5ης Αυγούστου στην Ικαρία.

Χθες νωρίς το απόγευμα κλιμάκιο διασωστών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, εντόπισε το άψυχο σώμα της σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου σε ευθεία από το ξενοδοχείο, όπου έμενε με τον 38χρονο φίλο της.

Οι έρευνες αρχών και εθελοντών είχαν επικεντρωθεί στην περιοχή όλες αυτές τις ώρες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακολουθώντας τη διαδρομή που είχε "φτιαχτεί" μέσω των σημάτων του κινητού της 35χρονης, το οποίο βρέθηκε μαζί της. Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Τρίτης έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ., με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Μάλιστα οι διασώστες είχαν περάσει και άλλες φορές από εκεί αλλά η περιοχή ήταν τόσο απόκρημνη που δεν είχαν καταφέρει να την εντοπίσουν νωρίτερα, κατά πηγές.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αναμενόταν να φτάσει στο σημείο ιατροδικαστής ο οποίος θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου. Να διαπιστωθεί δηλαδή αν έχουμε να κάνουμε με ατύχημα ή με εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ιατροδικαστής στην Ικαρία και επρόκειτο να μεταβεί ιατροδικαστής με ελικόπτερο στο νησί. Ταυτόχρονα, στο νησί εστάλη από την αστυνομία και κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα.

Πληροφορίες χθες ανέφεραν ότι η 35χρονη βρέθηκε καταπλακωμένη από ένα βράχο, ωστόσο η αστυνομία δεν επιβεβαίωνε το γεγονός και παρέπεμπε στο ότι αναμένεται ο ιατροδικαστής, από τον οποίο περιμένουν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της άτυχης αστροφυσικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL