Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θήβα: Δεκαπέντε φαντάροι λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια ασκήσεων

Eurokinissi

"O διοικητής τούς είχε τρεις ώρες να κάνουν παρέλαση με 40 βαθμούς" καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος" - Διαψεύδει το συμβάν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Καψώνι εις βάρος φαντάρων του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας καταγγέλλει ότι υπήρξε από τον διοικητή της μονάδας το δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος". Όπως αναφέρει, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου οι στρατιώτες της μονάδας υποχρεώθηκαν εν μέσω καύσωνα να κάνουν επί τρεις ώρες παρέλαση εν όψει των εκδηλώσεων για την προγραμματισμένη ορκωμοσία τους στις 2 Αυγούστου. Το αποτέλεσμα ήταν να λιποθυμήσουν δεκαπέντε στρατιώτες και να χρειαστεί για έναν η μεταφορά του με φορείο.

Όπως καταγγέλλεται, ακόμη και μετά τις πρώτες λιποθυμίες οι ασκήσεις συνεχίστηκαν, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στον χώρο υπήρχε γιατρός, ωστόσο, όπως σημειώνεται από τον "Σπάρτακο", στην πραγματικότητα η παρουσία του επιβεβαιώνει τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν, αλλά και υποδηλώνει την πρόθεση να πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις ανεξαρτήτως των κινδύνων που υπήρχαν για την υγεία των στρατιωτών.

Το αναχρονιστικό σκηνικό, όπως περιγράφεται, συμπλήρωνε η διαταγή για κλειστό ΚΨΜ, καθώς την ώρα των ασκήσεων είχαν ανατεθεί υπηρεσίες στους στρατιώτες που το λειτουργούν. Το ΚΨΜ άνοιξε ύστερα από παρέμβαση αξιωματικού, ο οποίος μοίρασε νερά και για τους λιπόθυμους προσέφερε χυμούς και καφέ. Ανάμεσα στους λιπόθυμους βρίσκονταν και στρατιώτες που λίγες ώρες πριν είχαν δώσει αίμα.

Υπήρξε μόνο μία λιποθυμία, λέει το υπουργείο

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που επικαλείται το ethnos.gr, στο στρατόπεδο Θήβας υπήρξε μόνο ένα λιποθυμικό περιστατικό, αλλά όχι από «καψώνι», όπως γράφτηκε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος". Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι υπήρξε μόνο μια λιποθυμία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε εκείνη τη Δευτέρα σε χώρο του στρατοπέδου και σε ομιλία για τους δότες μυελού των οστών. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στον γιατρό, ανέφεραν από το υπουργείο.

Ακόμη στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπογράμμισαν ότι το λιποθυμικό περιστατικό δεν είχε καμία σχέση με την παρέλαση που έγινε λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα από τις 12.30 μ.μ. έως τη 1.10 μ.μ., γιατί ο φαντάρος (σ.σ.: που είχε λιποθυμήσει περί τις 10 π.μ.) δεν ήταν παρών. Με τη διευκρίνιση αυτή ωστόσο παραδέχονται πως πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι ασκήσεις, έστω και για λιγότερο διάστημα, εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών, όπως πιστοποιούν και τα μετεωρολογικά δελτία, τα οποία αναφέρουν ως υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας τους 36 βαθμούς.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις