Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.2°C25.8°C
6 BF 27%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.0°C
3 BF 100%
Δυσανεξία στο "συγγνώμη" από τον Κ. Αχ. Καραμανλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυσανεξία στο "συγγνώμη" από τον Κ. Αχ. Καραμανλή

Δυσανεξία στο "συγγνώμη" φαίνεται πως επιδεικνύει ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής καθώς απέφυγε ξανά να βάλει τη λέξη στα χείλη του για το ατόπημα να αποκαλέσει "αποβράσματα" σε ραδιοφωνική του συνέντευξη όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νυν υπουργός Μεταφορών επιδεικνύει τέτοια απροθυμία, καθώς δεν έχουν περάσει παρά μόλις τρεις μήνες όταν "πιάστηκε" -από μια φωτογραφία που ανέβασε η συνάδελφός του Ελίζα Βόζενμπεργκ στα σόσιαλ- να χρησιμοποιεί ειδικά κλιπς στον μηχανισμό των ζωνών του αυτοκινήτού του, προκειμένου να μην ηχεί ο ενοχλητικός ήχος όταν ο επιβάτης δεν φορά τη ζώνη ασφαλείας του! Και τότε πάλι, είχε περιοριστεί να παραδεχτεί απλά πως έκανε λάθος και να μοιράσει συμβουλές ως αρμόδιος τομεάρχης... Μεταφορών της Ν.Δ., προκειμένου όλοι οι οδηγοί και επιβάτες να φορούν πάντα τις ζώνες ασφαλείας...

Στο τότε απολογητικό του κείμενο, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Κ. Καραμανλής δεν βρήκε ούτε ένα χιλιοστό για τη λέξη "συγγνώμη", όπως ακριβώς δεν βρήκε χώρο και στο χθεσινή απολογητική του ανάρτηση. Αντίθετα, βρήκε χώρο πάλι να μοιράσει νουθεσίες προκειμένου "να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας" ότι δεν πρέπει να αποφεύγουν να χτυπάνε εισιτήριο, αποφεύγοντας όμως ο ίδιος πάλι να ζητήσει ευθέως συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό "αποβράσματα".

Και αυτό παρότι, τον Αύγουστο του 2013, η κοινωνία είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι για ένα εισιτήριο.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι "είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν ‘αποβράσματα’ είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι ‘απόβρασμα’, ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.

Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας", κατέληξε.

Σημειωτέον, ο υπουργός Μεταφορών δεν σχολίασε, αντίστοιχα, αν βλάπτουν την κοινωνία οι συμπολίτες μας που δεν δηλώνουν όλα τα στοιχεία τους στο "πόθεν έσχες"...

Γ. Βαρεμένος:"Ας αφήσει για λίγο το μετρό και να θυμηθεί το μέτρο"

"Ο υπουργός Μεταφορών μέσα σε χρόνο - ρεκόρ μετατράπηκε σε ‘υπουργό των υπερβολών’ επισήμανε σε οξύ τόνους χθες ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, αναφορικά με το ατόπημα του Κ. Καραμανλή, διερωτώμενος, την ίδια στιγμή: "αφού όμως ο υπουργός πήρε φόρα, μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν;".

"Εάν έχει κάτι επ’ αυτού, ας βγει σε κάποια ‘φιλόξενη συχνότητα’ να το πει, αλλιώς ας αφήσει για λίγο το μετρό και να θυμηθεί το μέτρο" σχολίασε καυστικά ο Γ. Βαρεμένος.

Θ. Θεοχαρόπουλος: "Γόνος τζακιών, που πιθανώς δεν χρειάστηκε να μπει ποτέ σε μετρό"

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος σημείωσε ότι "ο υπουργός Μεταφορών της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, χαρακτηριστικό δείγμα της οικογενειοκρατίας και των πολιτικών τζακιών της χώρας, που πιθανώς δεν χρειάστηκε να μπει ποτέ σε μετρό, χαρακτήρισε ως αποβράσματα της κοινωνίας όλους όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό. Σήμερα προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα τόνισε ότι επρόκειτο για ‘μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση’, που ειπώθηκε ‘εν τη ρύμη του λόγου’. Ένα είναι σίγουρο όμως, ότι η υπεροψία και η ταξικότητα στον τρόπο άσκησης της πολιτικής δεν κρύβεται", κατέληξε.

"Απαράδεκτη και προσβλητική" χαρακτήρισε την τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών και το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL