Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινάει η τελευταία μεγάλη δίκη κατά του κινήματος "SOS Χαλκιδική"

Την ερχόμενη Τρίτη (2.7.19) αναμένεται να ξεκινήσει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης η τελευταία μεγάλη δίκη κατά μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές για τη λεγόμενη υπόθεση «Λάκκου Καρατζά». Χθες έγινε η εκφώνηση της δίκης, ωστόσο η διαδικασία διεκόπη λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ για ακόμη μια φορά δεκάδες μέλη του κινήματος βρέθηκαν στα δικαστήρια προκειμένου να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως για σύσταση συμμορίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, για έκρηξη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ορισμένοι εξ αυτών είχαν παραπεμφθεί και για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο στις Σκουριές, για την οποία αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόκειται για άτομα που είχαν στοχοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές για τη δράση τους στο κίνημα "SOS Χαλκιδική" και τώρα θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο για τα επεισόδια που έγιναν το 2013 στην ορεινή περιοχή Λάκκος Καρατζά, όταν τα ΜΑΤ με πρωτοφανή βία διέλυσαν μια ειρηνική διαδήλωση κατά της αποψίλωσης του βουνού τους από την Ελληνικός Χρυσός. Όπως και στην προηγούμενη μεγάλη δίκη, η συγκεκριμένη δικογραφία εμπλέκει τους διωκόμενους και σε μεταγενέστερα περιστατικά, που φέρεται να τελέστηκαν σε κινητοποιήσεις κατοίκων της ίδιας περιοχής, μέχρι τα τέλη Αυγούστου του ίδιου έτους, στη Μεγάλη Παναγία και την Ιερισσό Χαλκιδικής. «Ελπίζουμε για ακόμη μία φορά η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να δικαιωθούν οι ίδιοι οι διωκόμενοι, οι οικογένειές τους αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία που συμμετέχει σε αυτό τον δίκαιο και ειρηνικό αγώνα» δήλωσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

Μ.Πλ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις