Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ματέο Σαλβίνι: / Ματέο Σαλβίνι: Στειρώστε την!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ματέο Σαλβίνι: / Ματέο Σαλβίνι: Στειρώστε την!

«Αυτή η καταραμένη κλέφτρα πρέπει να πάει τριάντα χρόνια φυλακή και να τεθεί σε κατάσταση που να μην κάνει πια παιδιά, και τα φτωχά τα παιδιά της να δοθούν σε αξιοπρεπείς οικογένειες. Τελεία», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ζητώντας στην πράξη τη στείρωση στη φυλακή μιας εγκύου Ρομά, η οποία αποφυλακίστηκε λόγω της εγκυμοσύνης της παρ' όλο που, σύμφωνα με δημοσίευμαμ είχε κλέψει την τσάντα μιας γυναίκας σε αναπηρικό καροτσάκι.

Για πρώτη φορά τα απάνθρωπα και ρατσιστικά σχόλια του Σαλβίνι φαίνεται ότι μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ στα κοινωνικά δίκτυα. Ο αρχηγός της Λέγκας βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο γιατί δεν έδωσε ακόμη λογαριασμό για τα 49 εκατομμύρια ευρώ που... χάθηκαν από τη χρηματοδότηση του Δημοσίου προς το κόμμα του.

Ο ηγέτης της κοινότητας των Ρομά Σαντίνο Σπινέλι κατήγγειλε ότι «η ορολογία που χρησιμοποιεί ο υπουργός μοιάζει περισσότερο με αυτή δικτατορικού καθεστώτος και όχι ενός δημοκρατικού συστήματος όπου ισχύει το κράτος δικαίου. Είναι τρομερό να ακούμε αυτές τις λέξεις, γιατί τη στείρωση την έκαναν οι ναζιστές». «Είναι ένα πράγμα να διώκεις όποιον διαπράττει ένα αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και είναι πολύ διαφορετικό να επιβάλλεις μια πρόσθετη ποινή μόνο γιατί πρόκειται για Ρομά. Ο υπουργός θα έπρεπε να ασχολείται με τη μεγάλη φοροδιαφυγή, με τις μεγάλες Μαφίες και με τη μεγάλη διαφθορά, που απομυζούν μεγάλους πόρους από το κράτος, αντί να κάνει μια διαρκή προεκλογική εκστρατεία εναντίον αδύναμων γυναικών και παιδιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL