Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Γερμανία: Τον κώδωνα του ακρο-δεξιού κινδύνου κρούει η δολοφονία Λίμπκε από νεοναζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανία: Τον κώδωνα του ακρο-δεξιού κινδύνου κρούει η δολοφονία Λίμπκε από νεοναζί

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ

Ο Λίμπκε, τοπικό μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποστηρικτής των μεταναστών, δολοφονήθηκε πριν από δυο βδομάδες στο σπίτι του στο Κάσελ. 

Η δολοφονία αυτή συγκλόνισε τη χώρα, ενώ η σύλληψη ενός νεοναζιστή ως βασικού υπόπτου αποτελεί άλλη μια ένδειξη «του κινδύνου που αποτελεί για την ελεύθερη κοινωνία μας η άνοδος της ακρο-δεξιάς», την οποία, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, «θα πρέπει να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Λίμπκε ήταν μέλος του CDU και επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Κάσελ επί μια δεκαετία. Είχε επίσης εκλεγεί βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο της Έσσης.

Τον Οκτώβριο του 2015, μετά την απόφαση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, προασπίστηκε τα δικαιώματα των προσφύγων, προκαλώντας την οργή της ακροδεξιάς. 

Στη Γερμανία εκτιμάται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή 12.700 δυνητικά βίαιοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές, σύμφωνα με στοιχεία της BfV, ενώ πρόσφατη δημοσκόπηση της Civey έδειξε ότι το 60% των Γερμανών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει αρκετά μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL