Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για Γερμανία: Παράνομη η επιβολή διοδίων στα ξένα αυτοκίνητα

ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αντρέας Σόιερ

Αντίθετο προς το ευρωπαϊκό δίκαιο έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για εισαγωγή διοδίων στα ξένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους.

Ανυποχώρητος ωστόσο εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ, παρά την απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών. 

«Ήδη το φθινόπωρο θα έχουμε ακόμη πολλές αντιπαραθέσεις για το ζήτημα της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος», δήλωσε ο κ. Σόιερ και δεν απέκλεισε να επεξεργαστεί νέο σχέδιο για τα διόδια. Για την ώρα, τόνισε, ομάδα εργασίας αξιολογεί την απόφαση και τις πιθανές συνέπειές της.

Το Δικαστήριο συμφώνησε με την επιχειρηματολογία της Αυστρίας, η οποία διαμαρτυρήθηκε για την διάκριση σε βάρος πολιτών άλλων κρατών - μελών της ΕΕ εκτός των Γερμανών, την οποία προωθούσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Το θέμα φεύγει από το τραπέζι», δήλωσε ο κ. Σόιερ, αλλά επέμεινε ότι δεν είναι άδικο να πληρώνουν για τους δρόμους εκείνοι που τους χρησιμοποιούν. Παραδέχτηκε πάντως ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι «αποδεκτή και σεβαστή». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων. Και δεύτερον -και...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο