Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Καλύτερη συμφωνία για τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" θα επιδιώξει ο Χρ. Μίτσκοσκι του Vmro με τον Κ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλύτερη συμφωνία για τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" θα επιδιώξει ο Χρ. Μίτσκοσκι του Vmro με τον Κ. Μητσοτάκη

Στην τηλεοπτική εκπομπή ‘ Top Tema’ ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι εάν ο Μητσοτάκης ανοίξει το θέμα (της Συμφωνίας των Πρεσπών) θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να επαναδιαπραγματευθούμε τη Συμφωνία, αλλά όχι όπως την μονοπώλησε το δίδυμο Ζάεφ- Ντιμίτροφ, αλλά με μια πραγματικά σοβαρή ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα φέρουν μόνο προστιθέμενη αξία σε αυτόν τον λαό και αυτήν τη χώρα, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Εάν μας πετάξουν το γάντι θα δεχθούμε". Πιστεύουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιβλαβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μίτσκοσκι

Λέει ότι από τις συνομιλίες που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, οι Έλληνες πολιτικοί δεν γνωρίζουν ποια είναι η αξία τους (το όφελός τους) σε αυτή τη συμφωνία, αλλά γνωρίζουν ότι είναι επιβλαβής για τη «Μακεδονία».

«Έχουμε μια σειρά από επιπλοκές στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, βλέπουμε τι συμβαίνει και ο μεγάλος αριθμός των πολιτικών επισκέψεων, είναι το αποτέλεσμα της επιδειξιμανίας της κυβέρνησής μας», δήλωσε ο Μίτσκοσκι.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, στην πρόσκληση του εθνικιστικού VMRO για αλλαγή του ονόματος και της Συμφωνίας και τις προτάσεις του για το ονοματολογικό αφού η ΝΔ δεν έμεινε ικανοποιημένη με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Πηγές:
http://www.vmro-dpmne.org.mk

https://english.republika.mk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL