Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιταλία: Σαλβίνι εναντίον ΟΗΕ για τις διασώσεις στη θάλασσα

Παρέμβαση Καθολικών ακτιβιστών: Στο παραβάν σε βλέπει ο Θεός, όχι ο Σαλβίνι

Ο OHE και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ζητούν αλλαγές στο «Δεύτερο διάταγμα για την ασφάλεια» του Ματέο Σαλβίνι, που μετατρέπει το ιταλικό κράτος σε «κυνηγό κεφαλών», βάζοντας πρόστιμα στους διασώστες έως 5.000 ευρώ για τον κάθε άνθρωπο που διασώζουν στη θάλασσα και μεταφέρουν στην Ιταλία. Ο υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε στην πράξη τον ΟΗΕ γιατί «θα έπρεπε να ξέρει ότι στην Ιταλία για τη διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης προβλέπονται πρόστιμα εδώ και χρόνια», παραβλέποντας το γεγονός ότι η διάσωση στη θάλασσα είναι καθήκον που προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο και δεν μπορεί να υποβαθμιστεί ως απλή παραβίαση των συνόρων.

Μετά τις αντιδράσεις του πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε και αυτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ο Σαλβίνι επιμένει ότι κέρδισε λίγο χρόνο για να «διορθώσει» το διάταγμα και να το παρουσιάσει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, για να εισπράξει τους καρπούς της αντιμεταναστευτικής του πολιτικής στις κάλπες. Αντίθετα, ο Κόντε υποστηρίζει ότι το διάταγμα θα συζητηθεί μετά από τις υποδείξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις υποδείξεις των έξι ανεξάρτητων ειδικών νομικών του ΟΗΕ ότι οι διατάξεις που προτείνει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών είναι εκτός διεθνούς δικαίου, ο Σαλβίνι απάντησε ότι «είναι μοναδικό [το γεγονός] ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κατάλαβε μέχρι σήμερα ότι υπάρχει πρόστιμο... για όποιον διευκολύνει την είσοδο χωρίς έγκριση των μεταναστών» και ότι «για την ασφάλεια και την ευτυχία των Ιταλών αποφασίζουν οι υπουργοί και οι βουλευτές που εκλέχτηκαν από τους Ιταλούς, όχι άγνωστοι γραφειοκράτες χούλιγκαν της μαζικής μετανάστευσης».

Την πιο απλοϊκή απάντηση εναντίον της απάνθρωπης πολιτικής του Σαλβίνι την έδωσαν ίσως Καθολικοί ακτιβιστές ζητώντας από τους πιστούς να μαυρίσουν στις κάλπες τον ηγέτη της ιταλικής Ακροδεξιάς: «Τη στιγμή που θα είσαι στο παραβάν του εκλογικού κέντρου ο Θεός σε βλέπει, όχι όμως και ο Σαλβίνι!».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο