Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Α. Μέρκελ: Πολλοί ανησυχούν για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και εμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α. Μέρκελ: Πολλοί ανησυχούν για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και εμού

Η καγκελάριος Ά. Μέρκελ (CDU), μιάμιση εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, τονίζει σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung ότι θα δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο υπέρ του μέλλοντος της Ευρώπης. "Πολλοί ανησυχούν για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και εμού », είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα του Μονάχου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πιθανό να προκαλέσει με την συνέντευξή της αυτή εικασίες για ενδεχόμενη μεταπήδησή της στην Ευρώπη στην περίπτωση πρόωρων εκλογών στην Γερμανία, αναφέρει το dpa.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε καταστήσει τον Απρίλιο σαφές ότι θεωρεί δυνατό να αναλάβει μετά την θητεία της στην καγκελαρία έναν ευρωπαϊκό ρόλο: «Δεν μπορώ καθόλου να φανταστώ ότι η Α. Μέρκελ θα εξαφανιστεί από προσώπου γης. Δεν είναι μόνο μια σεβαστή προσωπικότητα, αλλά ένα συνολικό έργο τέχνης», είχε πει σε συνέντευξή του και είχε προσθέσει ότι διαθέτει «εξαιρετικά υψηλού επιπέδου κατάρτιση» για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα.

Οι εικασίες φέρουν την κ. Μέρκελ να διαδέχεται τον Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου μπορεί να φέρει την μεγάλη εμπειρία της ως διαπραγματεύτριας, καταλήγει το dpa.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL