Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Διεθνής Τύπος Τα νεοναζιστικά φίδια δαγκώνουν την κοινωνία / Μαύρες συμμορίες ματώνουν τη Δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνής Τύπος Τα νεοναζιστικά φίδια δαγκώνουν την κοινωνία / Μαύρες συμμορίες ματώνουν τη Δημοκρατία

Εφιαλτική κορύφωση της βαρβαρότητας, που συστηματικά ασκεί η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας, είχαμε τις προάλλες με την άγρια δολοφονία του νέου αντιφασίστα σε μια από τις γειτονιές του Πειραιά!

Ζήσαμε μια ακόμη προαναγγελθείσα τραγωδία ακριβώς γιατί επί μακρό χρόνο η εγκληματική δράση των εγχώριων νεοναζί κλιμακώνεται και διογκώνεται μέσα σε ένα περίπου αδιάφορο, ανεκτικό πλαίσιο από τις δυνάμεις της τάξης, από την πολιτική της συγκυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η άσκηση οργανωμένης, σχεδιασμένης και ασύμμετρης βίας, τρομοκρατίας από τα νεοναζιστικά φίδια είναι μέσα στην ακραία, φανατική, απάνθρωπη "ιδεολογία" τους και ταυτόχρονα είναι "μέρος" της συστηματικής απόπειράς τους για πειθαναγκασμό της κοινωνίας και εκτροπή από την... ελλειμματική Δημοκρατία μας.

Δυστυχώς τα επικίνδυνα παιχνίδια σε γκρίζο φόντο από θυλάκους της σημερινής συγκυβέρνησης και η αδράνεια, ανοχή, αν όχι συνέργεια, θυλάκων στις δυνάμεις ασφαλείας άφησαν μεγάλο "έδαφος" στην καλλιέργεια της ακροδεξιάς απειλής και δράσης.

Ίσως η φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια "να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στον φασισμό, ούτε καν μια χαραμάδα" αποδίδει λιτά την επείγουσα αναγκαιότητα μιας πανδημοκρατικής συστράτευσης που να απομονώσει τους νεοναζί, να εκμηδενίζει την επικίνδυνη απειλή τους, να αναγκάσει και την κυβέρνηση να κινηθεί αποφασιστικά απέναντί τους.

Πρωτίστως η κυβέρνηση Σαμαρά οφείλει να εγκαταλείψει την εμπρηστική, ανιστόρητη και φθηνή προπαγάνδα περί "δύο άκρων". Φλερτ με φίδια, παιχνίδια με μαύρα κοράκια, "νομιμοποιήσεις" εγκληματικών, δολοφονικών συμμοριών από γραφίδες τυχοδιωκτών, πολιτικών νάνων και νονών της κάθε είδους εκμετάλλευσης πρέπει να καυτηριαστούν απόλυτα, άμεσα, καθολικά και να σταματήσουν τώρα.

Δηλώσεις τύπου Χρ. Λαζαρίδη, Τ. Μπαλτάκου κ.ά., που βρίσκονται δίπλα στον Σαμαρά, δείχνουν μόνον τυφλή επιμονή και προκλητική στάση σχεδόν "κάθαρσης" των μαύρων εγκληματιών με αντίβαρο (!) την κοινωνική οργή, τους αγώνες, τις αντινεοφιλελεύθερες φωνές και αντιδράσεις.

Μήπως οι προχθεσινοί διαδηλωτές που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία είναι εγκληματίες, δολοφόνοι; Εκεί οδηγεί η ολοκληρωτική "θεωρία" των βασικών συντελεστών της κυβέρνησης. Βέβαια, τώρα υψώθηκαν πολλές φωνές σε κυβέρνηση και Ν.Δ. που αποδοκιμάζουν αυτές τις προπαγανδιστικές ακρότητες και τα παιχνίδια με τη φωτιά, ενώ και από την Ευρώπη και διεθνώς ο Σαμαράς και οι πιστοί του άκουσαν πολλά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπροστά (και) στη διεθνή κατακραυγή και την έκθεση της αναποτελεσματικής "πολιτικής" του αναγκάστηκε να μας απευθύνει μίνι - διάγγελμα, με μισές κουβέντες.

Μπροστά στην αδιέξοδη και κοινωνικά ισοπεδωτική μνημονιακή πολιτική τους, ο Σαμαράς και η στενή παρέα του τρέμουν τη διόγκωση της κοινωνικής οργής, αντίστασης και τις επερχόμενες πολιτικές ανατροπές και νομίζουν ότι "προσέχουν" το συντηρητικό κοινό "χαϊδεύοντας" έως τώρα τους ακροδεξιούς και επενδύοντας στον ενδεχόμενο "επαναπατρισμό" ψηφοφόρων. Ταυτόχρονα προσπαθούν να εκφοβίσουν τους κάθε λογής "μεσαίους" ώστε να εγκλωβιστούν βαρυγκομώντας στη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης στο όνομα των "ακραίων" της Αριστεράς!

Με ακραίες μνημονιακές πολιτικές, με συγκυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου, η χώρα μας, ο λαός μας δεν έχει διέξοδο από τη βαθιά κρίση που βιώνει. Πολύ περισσότερο με τερτίπια και ανοχές στον ακροδεξιό εφιάλτη υπονομεύεται ακόμη και η διεθνής εικόνα και ρόλος της Ελλάδας. Οι δηλώσεις Σβόμποντα π.χ. θορύβησαν τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο ακριβώς γιατί είδαν να ανοίγει ένα "μέτωπο" που δεν περίμεναν τόσο έντονο και πιεστικό.

Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη δεν έχουν θέση οι νεοφασιστικές, νεοναζιστικές ομάδες και απειλές, πολύ περισσότερο δεν έχουν μάλλον οι πολιτικές που "στρώνουν" το έδαφος για την εκκόλαψη των αυγών των φιδιών. Είναι δική μας υπόθεση σε Ελλάδα, σε Ευρώπη, στον κόσμο, η απομόνωση των μαύρων συμμοριών, η αποφασιστική -αν όχι οριστική- πολιτική, θεσμική, κοινωνική ήττα και εξουθένωσή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL